XΟΡΗΓΟΣ whitetip

PORTES OUVERTES 2016

Please log in or register to like posts.
News

PORTES OUVERTES 2016
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & PORTES OUVERTES
ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 2016

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 15-17, Το Σχολείο μας τιμά σε ένα τριήμερο γιορτής τις σημαντικές πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες των μαθητών του. Δεκαέξι όμιλοι που καλύπτουν την αλληλεγγύη, τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτόμες δράσεις , τις τέχνες, το θέατρο, τα γράμματα, τη μαγειρική ξεδιπλώνονται ως μια μαγική βεντάλια δημιουργίας και φαντασίας.
Η Εκδήλωση θα ανοίξει την Παρασκευή το βράδυ με την καταπληκτική ομάδα χoρού & γυμναστικής της Ν. Σμύρνης….που τόσες φορές μας έχει κάνει περήφανους…. θα είμαστε όλοι εκεί για να τη χειροκροτήσουμε.

Η Ενωση Αποφοίτων στηρίζει με την παρουσία της τη μεγάλη προσπάθεια των μαθητών των σχολείων μας και αυριανών συν Αποφοίτων.
H σημασία του παιγνιδιού, ως παράγοντος διαμορφώσεως κουλτούρας και κοινωνίας…

Το 1938, ο Ολλανδός ιστορικός Johan Huizinga έγραψε ένα βιβλίο με τον λατινικό τίτλο «Homo ludens». Η ελληνική του μετάφραση είναι «Άνθρωπος, ο παίκτης» ή «Ο παίζων άνθρωπος».
Στο φετινό PORTES OUVERTES η Ενωση Αποφοίτων Κάνει ένα μικρό πείραμα, αφιέρωμα στον Ηomo Ludens…θα ξαναγυρίσουμε στην αυλή…θα παίξουμε μεταξύ μας θα δείξουμε στα μικρά μας κάποια από τα παιχνίδια της νιότης μας…subbuteo…μινιατούρες..επιτραπέζια…οι πιο χαλαροί Μπάσκετ… οι πιο αθλητικοί τάβλι…μια μικρή γιορτή στο Σχολείο μας μαζί με τα παιδιά μας…
Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Παιχνιδιών Ρόλων και Στρατηγικής θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στα παιδιά τη μαγεία και τις δυνατότητες του επιτραπέζιου παιχνιδιού..που έχει χαθεί από τη δύναμη του πληκτρολογίου και της οθόνης…ΜΕ ΟΜΑΔΑ Αποφοίτων Θα αναβιώσουμε τα παιχνίδια της αυλής και της παρέας (Αμπάριζα ,Μήλα, τους Βόλους τα στρατιωτάκια αμίλητα αγέλαστα…κ.α)…όλα αυτά θα γίνουν με μια προσπάθεια όχι της αντιπαράθεσης με τις νέες τεχνολογίες αλλά της διατήρησης και της ομορφιάς της συλλογικότητας …γνωστά παιχνίδια που οι μικροί μας φίλοι …αφιερώνουν ώρες μοναξιάς.

Και βέβαια ένας Απόφοιτος που πρέπει να τον τιμήσουμε με την παρουσία μας… ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ από τον απόφοιτο Κωνσταντίνο Βαμβακάρη (τάξη του 2015) στο πλαίσιο του Portes Ouvertes ΛΛΝΣ “Ο Γάμος του Καραγκιόζη” Σάββατο και Κυριακή 16-17 Απριλίου στις 12:00 στο Θέατρο του Άγιοu Διονυσίου.

Oμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε και τις επιταγές της εποχής, στο σχολείο μας διοργανώνεται για πρώτη φορά ” ESCAPE ROOM”…σε συνεργασία με την Athens Clue.
Για να δραπετεύσεις πρέπει να λύσεις το μυστήριο του Secret Αgent… καθόλου εύκολο…

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.