XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Πρίν ο Δημήτρης γίνει Παγκόσμιος…η Ενωση Αποφοίτων ήταν δίπλα του

Please log in or register to like posts.
News
Επιστολή προς το Δ.Σ. της Ένωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου που αφορά όλους τους αποφοίτους.
Στηρίζοντας δύο σπουδαίους αθλητές
Στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης φοιτούν δύο μαθητές με εξαιρετικές περγαμηνές στον αθλητικό τους βίο, αλλά και με εξαιρετική συγκρότηση και ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Πρόκειται για τους Δημήτρη και Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, μαθητές της Α΄ Λυκείου και Β΄ Γυμνασίου, αντίστοιχα. Αυτά τα δύο παιδιά αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να είναι σε θέση αφενός μεν να ανταποκριθούν με τον πλέον επιτυχή τρόπο στις υψηλές απαιτήσεις του αθλήματος που υπηρετούν, την ιστιοπλοΐα, αφετέρου δε να διαχειριστούν με επάρκεια τις υποχρεώσεις της σχολικής τους φοίτησης.
Τρανό και αδιαμφισβήτητο παράδειγμα της λαμπρής αθλητικής τους διαδρομής αποτελούν οι πρόσφατες διακρίσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου κατέλαβε την 1η θέση και αντιστοίχως το χρυσό μετάλλιο στον μεγαλύτερο Διασυλλογικό Διεθνή Αγώνα ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα “Athens Eurolymp 2016”, ο οποίος διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2016, στον Φαληρικό Όρμο.
Παράλληλα, τα δύο αδέρφια κατέλαβαν την 1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Πρόκρισης των Εθνικών ομάδων, οι οποίοι έλαβαν χώρα στη Ραφήνα και ως εκ τούτου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2016, στις κατηγορίες LASER 4.7 & OPTIMIST, στη Γερμανία και στην Πορτογαλία, αντίστοιχα.

(Οπου πήρε το χρυσό…ενάμιση χρόνο αργότερα)

Αυτή, όμως, είναι η ευχάριστη όψη της πραγματικότητας, καθώς πίσω της υπάρχει μια άλλη, αρνητική και ανησυχητική, που συνδέεται άρρηκτα με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα δύο αυτά παιδιά στην περίοδο της προπόνησης τους. Η ενασχόληση με το άθλημα, που αγαπούν και τιμούν με αυταπάρνηση, συνεπάγεται ένα υψηλό και μη διαχειρίσιμο για τους ίδιους και τους οικείους τους κόστος. Ένα απλό αλλά απολύτως ευκρινές παράδειγμα αποτελεί η προϋπολογισθείσα δαπάνη για τα επικείμενα ταξίδια τους στις προαναφερθείσες χώρες προκειμένου να αγωνιστούν και να τιμήσουν για μια ακόμη φορά τα ελληνικά χρώματα. Η εν λόγω δαπάνη για τα τρία προγραμματιζόμενα ταξίδια κυμαίνεται στα 3.000€ με 3.500€ το καθένα.
Η αξιέπαινη και σπουδαία προσπάθεια των παιδιών αυτών είναι σημαντικό να συνεχιστεί απρόσκοπτα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επηρεαστεί και η ψυχολογική τους διάθεση, αλλά και η ίδια η αγωνιστική τους προετοιμασία. Αντιλαμβανόμενοι την ιδιαίτερη σημασία, αλλά και τις αντικειμενικές δυσχέρειες των αθλητών μας, απευθυνόμαστε όχι μόνο σε Λεοντιδείς αλλά σε κάθε έναν από τους συμπολίτες μας  με ευήκοα ώτα, και  πάνω απ’ όλα με ευαισθησία και ανθρωπιά, ζητώντας τους να συνδράμουν με όσες δυνάμεις μπορούν στην εκπλήρωση των ονείρων και των στόχων δύο αξιόλογων και μαχητικών νέων που αποτελούν προβολή για τη χώρα μας σε χαλεπούς καιρούς.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.