XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Βαγγέλης Τζερτζίνης – Ένας ακόμα Λεοντιδέας με εξαιρετική δουλειά στο χώρο της φωτογραφίας

Please log in or register to like posts.
News

Ο Βαγγέλης Τζερτζίνης γεννήθηκε στον Πειραιά το ’63. Από το Λύκειο ακόμα ξεκίνησε να δουλεύει, αναλαμβάνοντας τη φωτογράφιση της κατασκευής του Ολυμπιακού Σταδίου. Σπούδασε για 3 χρόνια Γραφικές Καλές Τέχνες στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές εργάστηκε σαν ελεύθερος φωτορεπόρτερ για τον ελληνικό και ξένο περιοδικό τύπο. To 1990 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο gdistudio.com στον Πειραιά παρέχοντας κυρίως υπηρεσίες γραφιστικής σχεδίασης και διαφημιστικής φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές φωτογραφικές εκθέσεις και έχει διακριθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς (περιοδικό PHOTO, MAGNUM photography awards 2016 Competition Gallery, περιοδικό ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ κ.α.).

Οι φωτογραφίες του, με χαρακτηριστικό τα ευρυγώνια πλάνα και τη γλυκιά ασπρόμαυρη τονικότητα, προσδίδουν κινηματογραφική αισθητική. Άλλοτε παρουσιάζουν ένα τοπίο ελάχιστων στοιχείων με κυρίαρχο το ίδιο το φως. Άλλοτε ενσωματώνουν τον άνθρωπο σε μία ήρεμη δράση, συντονισμένη με το τοπίο που τον περιβάλλει. Αλλά πάντοτε φτιάχνοντας «μικρές ταινίες» που εκτιλύσσονται δίπλα από τη θάλασσα που χρησιμοποιεί ως δομικό σκηνικό για να τις συνδέει.

Αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ένα νέο χώρο, το «ε30», στην οδό Ευριπίδου 30, στην καρδιά της Αθήνας. Πρόκειται για ένα βιοτεχνικό κτίριο του ’60, κατασκευής κοστουμιών, που ανακαινίστηκε διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα. Στα 195 τετραγωνικά του θα στεγαστούν εκθέσεις, σεμινάρια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πρόβες θεάτρου, χορού κ.ά.

«Sea-e-scapes of Greece. 2014-2016. The years of crisis»

«Αφορμή για αυτή τη σειρά των περίπου 40 Α/Μ φωτογραφιών με τίτλο «Sea-e-scapes of Greece. 2014-2016. The years of crisis» είναι η αλληγορική αποτύπωση μιας σκληρής μα και παράξενης πραγματικότητας. Η οπτική επαφή με το υγρό στοιχείο λειτουργεί ψυχαναλυτικά και γίνεται αφορμή μιάς εικονικής απόδρασης.

Σκέψεις ασπρόμαυρες, ιδεατές συνθήκες διαβίωσης, διέξοδα-αδιέξοδα, βίαιες αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή συνθέτουν το σκηνικό μιας νέας καθημερινότητας που πρέπει να διαχειριστούμε. Την απάντηση τη βρήκα εδώ, μέσα από τη δύναμη της φύσης που εξουσιάζει και αποκαλύπτει το Μέγα δημιουργό».

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.