XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ο αποφοιτος Περικλής Κανάρης συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «Στην Υγειά μας», που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως τραγούδι των τίτλων της επιτυχημένης εκπομπής

Please log in or register to like posts.
News

Ο Περικλής Κανάρης γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε μουσική και επικοινωνία στην Eυρώπη και τις ΗΠΑ, κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Από το ξεκίνημα της καριέρας του, η ελληνική μουσική αποτέλεσε για τον ίδιο τεράστια πηγή πάθους και έμπνευσης.

Το 2007 επιλέχθηκε από το Metropolitan Museum of Art για να επιμεληθεί την πρώτη συλλογή ελληνικής μουσικής “Music of Greece” που εξέδωσε το μουσείο, εγκαινιάζοντας τις καινούριες του αίθουσες ελληνικής και ρωμαϊκής τέχνης. Το ίδιο έτος, το έργο του «Eπιχείρηση Aθωότητα» που αρχικά είχε γραφτεί για τον κινηματογράφο, παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Το 2008 ίδρυσε το μουσικό σχήμα 
«Synolon», το οποίο κατά πολλούς «αλλαξε την παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού στο Μανχάτταν» με εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Nέας Yόρκης για διαδοχικές σεζόν και με συνεργασίες σπουδαίων μουσικών όπως ο Ara Dinkjian των Night Ark και 
η Janis Siegel των Manhattan Transfer.

Τo 2014 κυκλοφόρησε στην Αμερική 
το άλμπουμ ‘Aόρατος’ σε στίχους του μεγάλου Έλληνα στιχουργού και ποιητή Mάνου Eλευθερίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λαμπρινή Καρακώστα, καθώς και μουσικών παγκόσμιου κύρους από την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Για την κυκλοφορία του ‘Αόρατος’ διοργανώθηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συναυλία στο ιστορικό Tribeca Performing Arts Center της Νέας Υόρκης με καλεσμένους όλους τους συντελεστές του δίσκου και τιμώμενο πρόσωπο τον Μάνο Ελευθερίου, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή μέσω ζωντανής σύνδεσης.

Ο “Αόρατος” κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Μάρτιο 
του 2016 από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Ο Περικλής Κανάρης είναι επίσης ο συνθέτης και στιχουργός του τραγουδιού «Στην Υγειά μας», που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ως τραγούδι των τίτλων της επιτυχημένης εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Στις 23 Νοεμβρίου 2016, στο θέατρο Παλλάς, ο Περικλής Κανάρης παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά τη δουλειά του στην Ελλάδα σε μια σύμπραξη με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και καταξιωμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;