XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Θάνος Τζουνόπουλος ο ερευνητής Λεοντιδέας

Please log in or register to like posts.
News

Λύση σε μια βασανιστική, μέχρι σήμερα ανίατη, πάθηση, την εμβοή (tinnitus) υπόσχεται να δώσει ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, με επικεφαλής Ελληνα καθηγητή.

Ο δρ. Θάνος Τζουνόπουλος και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν πρώτον τη βιοχημική αιτία που προκαλεί τις εμβοές (ghost noises ή βουητό στα αυτιά) και δεύτερον ότι η χρήση συγκεκριμένου φαρμάκου (που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο για τις επιληψίες), θα μπορούσε να αποδειχθεί πανάκεια!
Ο Δρ. Τζουνόπουλος, είναι επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, μέλος του Auditory Research Group.

Η έρευνά του έγινε σε πειραματόζωα και σύντομα θα αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές από τους κλινικούς γιατρούς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ. Ο ίδιος δεν είναι γιατρός, αλλά ερευνητής και η έρευνά του τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει επικεντρωθεί στη Νευροφυσιολογία.
Η έρευνά του, όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα», θα συνεχιστεί και θα εστιαστεί στην εξεύρεση ενός πιο κατάλληλου φαρμάκου από το retigabine, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το FDA και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας.

Ερωτηθείς τι είναι οι εμβοές ο Δρ. Τζουνόπουλος είπε ότι όταν προσελήφθη από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ άρχισε να ασχολείται με το σύστημα ακοής, προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τον μηχανισμό της ακοής και πώς λαμβάνουμε τους ήχους.Υπάρχει μια ασθένεια που λέγεται εμβοές (tinnitus) κατά την οποία ακούς ήχο ενώ δεν υπάρχει ήχος. Στις περιπτώσεις αυτές είναι ο εγκέφαλος ο οποίος δημιουργεί τον ήχο. Υπήρχαν άτομα τα οποία είχαν εμβοές και όταν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για άλλους λόγους τους έκοψαν το ακουστικό νεύρο. Παρ’ όλα αυτά οι ασθενείς εξακολουθούσαν να έχουν εμβοές, γεγονός που σημαίνει ότι οι εμβοές δημιουργούνται από τον εγκέφαλο.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.