XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Eνας Λεοντιδέας πίσω από τη μουσική μαγεία της Λιλιπούπολης ο Μαραγκόπουλος Δημήτρης

Please log in or register to like posts.
News

Το 1975 ο Μάνος Χατζιδάκις ανέλαβε τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν η δημιουργία μιας παιδικής εκπομπής, τη δημιουργία της οποίας ανέθεσε στη προσωπική του φίλη Ρεγγίνα Καπετανάκη. Η τελευταία, με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου, κατασκεύασαν ένα αρχικό πλάνο του κόσμου της «Λιλιπούπολης», τον οποίο οργάνωσαν και παρουσίασαν στον Χατζιδάκι. Ο Χατζιδάκις ενθουσιάστηκε με την ιδέα και έδωσε την άδεια και την προστασία του στη νέα σειρά, που ξεκίνησε να εκπέμπεται το 1976. Η εκπομπή, η οποία ήταν καθημερινή, ήταν μουσικά επενδυμένη με τραγούδια ευρηματικότατων στίχων. Η Μαριανίνα Κριεζή ήταν η στιχουργός των τραγουδιών και μια σειρά νέων καλλιτεχνών Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Νίκος Χριστοδούλου συνέθεταν τις μουσικές, τα οποία τραγουδούσαν οι Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Κοντογεωργίου και Νένα Βενετσάνου.
Πρόσφατα ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος ήταν πίσω από «Ένα μεγάλο μαγικό παιχνίδι ήχων και εικόνων» στο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στο Μέγαρο Μουσικής.
“Ο συνδυασμός τέχνης, τεχνολογίας και επιστήμης έχει αρχίσει να αναπτύσσει και να πολλαπλασιάζει έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο”

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.