XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ο Απόφοιτος Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ο νέος πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Please log in or register to like posts.
News

Στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων,στην Υπατη Αρμοστεία, στο Συμβούλιο Επικρατείας, στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, Στη GreenPeace, στη Κομισιόν …Σε θέσεις με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία Λεοντιδείς

Ο νέος πρόεδρος της ΑΠΔΠΧ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η Αρχή, λίγο πριν συμπληρώσει 20 χρόνια από την ίδρυσή της, «έχει δημιουργήσει ικανές εγγυήσεις για την ιδιωτική ζωή και έχει διαμορφώσει ισχυρό πλαίσιο προστασίας». Γι’ αυτόν τον λόγο, η Αρχή έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ουσιαστικός φορέας προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων, όπως συμπλήρωσε. «Το θετικό αυτό πρόσημο για την Αρχή αποτελεί στέρεη βάση και βέβαια θα εργασθούμε σκληρά για να ανταπροκριθούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις που απορρέουν από τα νέα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Μενουδάκος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ψήφιση νέου κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο του 2018. Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της Αρχής, ο εν λόγω κανονισμός διευρύνει τα δικαιώματα των υποκειμένων των προσωπικών δεδομένων και αυξάνει αντιστοίχως τις υποχρεώσεις των προσώπων που διενεργουν επεξεργασία των δεδομένων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μενουδάκος επεσήμανε: «Θα προσπαθήσουμε, στα δύσκολα αυτά χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σ’ εκείνο που η πολιτεία, αλλά και οι πολίτες, απαιτούν από την ανεξάρτητη Αρχή, την οποία θα έχουμε την τιμή αλλά και την ευθύνη να υπηρετήσουμε τα επόμενα χρόνια. Αποβλέπουμε, βεβαίως, στην αρωγή και συμπαράσταση της κεντρικής κρατικής εξουσίας, στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων»

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.