XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Hλίας Μαμαλάκης ο απόφοιτος που χρόνια τώρα μας μαθαίνει τα μυστικά των γεύσεων.

Please log in or register to like posts.
News

Ο Ηλίας Μαμαλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τελείωσε το Λεόντειο με συμμαθητές το Λούκο, τον Τσύκαλη,  μια τάξη όνειρο. Σπούδασε Οικονομικά, δούλεψε πολλά χρόνια σαν υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες. Μετά από αρκετές εμπειρίες, γύρω στα σαράντα του χρόνια, ασχολήθηκε με τη γαστρονομία.

Απόσπασμα απο άρθρο του.

Μας είπαν να λέμε πάντοτε την αλήθεια. Προσπαθούσαν να μας μάθουν ελληνικά, μαθηματικά, ιστορία το περιττό μάθημα. Μα πως θα πορευτείς σ’ αυτή την ζωή εάν δεν γνωρίζεις την ιστορία της οικογένειάς σου, της πόλης σου, του έθνους σου.
Θα πρέπει με υπερηφάνεια να φέρεις το βάρος αυτής της ιστορίας. Οι αξίες γίναν σήμερα παιχνίδι. Αλήθεια ή θάρρος ; Έγιναν στίχοι χαριτωμένου τραγουδιού που έγινε σουξέ. Τα παιδιά και οι μεγάλοι παίζουν το παιχνίδι στα σαλόνια και τις πλατείες «αλήθεια ή θάρρος» αναγάγοντας το θάρρος και την αλήθεια σε κουτσομπολίστικα ευρήματα.
Η αλήθεια είναι δύσκολο πράγμα, έχει αντιπάλους πολύ ισχυρούς. Το συμφέρον, την καλοπέραση, τον έρωτα, το μίσος, το γάμο, το διαζύγιο, την ανάγκη, τον πλούτο, την φτώχια, την καθημερινότητα. Εάν υπήρχε ένα μηχάνημα που μπορούσε να μετρήσει τα μικρά ανώδυνα ή επώδυνα ψέματα μέσα σε ένα 24ωρο θα τρελαινόσαστε. Εκατοντάδες είναι. Από ένα ψέμα στην ερώτηση «πεινάω» έως ένα άλλο στην ερώτηση «ποιος το έκανε αυτό». Να θυμάστε όμως ότι «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Και πέφτεις εύκολα μέσα στη λούμπα του ψέματος. Και αν το είπες για καλό ή ανώδυνα πάει καλά. Εάν όμως έχει επιπτώσεις, θα το πληρώσεις. Η αλήθεια είναι επώδυνη και δεν αρέσει σε πολλούς.
Δεν μπορείς να λες σε ένα κουτσό ότι χορεύει καλά, δεν μπορείς να λες σε ένα ρακένδυτο ότι είναι καλοντυμένος, δεν μπορείς να κοροϊδεύεις ένα βλάκα ότι είναι έξυπνος. Γιατί και η κολακεία ένα ψέμα είναι.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.