XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Δύο Λεοντιδείς Ηρωες…Μάρκου και Σηφάκης

Please log in or register to like posts.
News

Σιφάκης Νίκος
Γεννήθηκε το 1915 στην Αθήνα.
Τον Οκτώβριο του 1932 κατατάχθηκε στο Τμήμα Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας. Αποφοίτησε τον Οκτώβριο του 1935 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού και τον επόμενο χρόνο έλαβε πτυχίο χειριστή-παρατηρητή.
Σκοτώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1939 στον Μαραθώνα Αττικής σε αεροπορικό ατύχημα.

Mάρκου Γεώργιος. (Πρώτος των πρώτων)

Τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες του 1931 όλα ήταν έτοιμα στην Αεροπορική Βάση Τατοΐου, για να αρχίσει η λειτουργία της Σχολής Αεροπορίας. Ο διοικητής και οι βασικοί επιτελείς είχαν οριστεί. Για τη διαμονή, τη σίτιση και τη διεξαγωγή των μαθημάτων των υποψήφιων αξιωματικών θα χρησιμοποιόταν το κτήριο που προϋπήρχε ως οίκημα αξιωματικών, στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου. Μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, ακολούθησαν αυστηρότατες υγειονομικές και γραπτές εξετάσεις, και συγχρόνως οι προβλεπόμενες σωματικές δοκιμασίες σε βασικά αγωνίσματα. …Στις 22 Οκτωβρίου 1931 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για παρουσίαση των επιτυχόντων στη Σχολή Αεροπορίας στο Τατόι την 23η Νοεμβρίου. Από τους 250 υποψηφίους που είχαν προσέλθει στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο 11 και ήταν οι εξής: 1. Μάρκου Γεώργιος 2. Πόρταλης Άγγελος  3. Πάγκαλος Γεώργιος…Η είσοδος τελικά στη Σχολή των έντεκα αυτών υποψήφιων αεροπόρων πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1931 και η ορκωμοσία τους ως Δόκιμοι τον Φεβρουάριο του 1932, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Αλεξάνδρου Ζαΐμη και του Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην Αφρική
…Το αποτέλεσμα ήταν μία κόλαση πυρός στο αεροδρόμιο, με τους πιλότους -μεταξύ των οποίων οι Έλληνες χειριστές, όπως ο σμηναγός Γ. Μάρκου, ο σμηναγός Κ. Πλατσής, ο υποσμηναγός Κ. Μαργαρίτης και ο ανθυποσμηναγός Λ. Ντρενάς, κατανεμημένοι σε διαφορετικά σμήνη και μοίρες- να παρουσιάζουν, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υποσμηναγός Μαργαρίτης, «θέαμα ακρίδων, μετατοπιζόμενοι δι’αλμάτων από μιας προστατευομένης θέσεως προς ετέραν, εν τέλει δε εντός του αεροσκάφους των και είτε δια μέσου της πύλης απ’ευθείας προς τον αέρα»….

http://www.huffingtonpost.gr/2016/10/28/afierwmata-ellhnika-ftera-sth-mesh-anatolh_n_12641038.html

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.