XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Idra Kayne | Η Soul-Funk Queen της Ελλάδας έχει περάσει από τα θρανία της Λεοντείου.

Please log in or register to like posts.
News

Η ελληνική μουσική βιομηχανία ανέκαθεν υπήρξε παραγωγική, όμως και εξίσου “στενόμυαλη” όσον αφορά τα είδη μουσικής που υπηρετούσε πιστά. Tι κι αν διάφορα, αλλά και διαχρονικά, μουσικά είδη όπως soul, jazz, funk και disco στην Ελλάδα ήταν και είναι παραγκωνισμένα; Υπάρχει, εκεί έξω, μία καλλιτεχνική φύση που θα μπορεί να ανατρέψει από μόνη της το σκηνικό. Είναι η απόφοιτός μας Idra Kayne.

Με ρίζες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Ουγκάντα από τη μεριά του πατέρα της, η νεαρή καλλιτέχνις αποτελεί, ως προς τα φωνητικά της, ένα κράμα Αρίθα Φράνκλιν, Γουίτνεϊ Χιούστον, Νίνα Σιμόν, Μπίλι Χόλιντεϊ και Έτα Τζέιμς. Πρόκειται για μία φωνή με χαρακτηριστικό βάθος, σαγηνευτική, τελείως διαφορετική από όλες τις φωνές που ακούμε στα ραδιόφωνα και τα μαγαζιά που παίζουν Έλληνες καλλιτέχνες.

Η καλλιτεχνική της πορεία, βέβαια, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Άλλωστε, η ίδια έχει σπουδάσει για 15 χρόνια χορό, κλασικό μπαλέτο και jazz, αλλά και φωνητική στο Vocal Art Academy, απ’ όπου αποφοίτησε το 2007. Επαγγελματικά, δε, τραγουδάει από το 2000. Επιπλέον, ήταν μέλος χορωδίας για 12 χρόνια και έχει παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών. Συμμετείχε στην οπερέτα «Η κόρη της καταιγίδος» (2011), στα μιούζικαλ «Rent» (2012), «Fame» (2013), «Αnnie» (2013), «Priscilla» (2014) και «Sweet Charity» (2016) και στην παιδική παράσταση «Το βιβλίο των θρύλων» (www.culturenow.gr).

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ στα τέλη του 2011, με τίτλο “Don’t Walk Away From Me”, με το ομώνυμο τραγούδι ν’ ανακηρύσσεται τραγούδι του Jumping Fish για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Στις 17 Νοεμβρίου του 2017 κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ με τίτλο Mic Drop, με 10 ολοκαίνουρια τραγούδια, σε μουσική του Δημήτρη Νάσιου (Quasamodo) και σε στίχους του ιδίου και της Idra. Στη Lifo, παλιότερα, είχε δηλώσει ότι διακαής της πόθος είναι να παίξει στο Hyde Park του Λονδίνου, καθώς και σε οποιαδήποτε τοποθεσία του Μονακό. Της το ευχόμαστε ολόψυχα!

Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε την Idra Kayne στο Spotify.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.