XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Κόρα Καρβούνη | Η αρχή της απροσδιοριστίας, ο έρωτας κι η πατρίδα.

Please log in or register to like posts.
News

Η απόφοιτη του σχολείου μας και ηθοποιός, Κόρα Καρβούνη, πρωταγωνιστεί στο έργο Heisenberg του Σάιμον Στήβενς σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, που φέτος συμπληρώνει τα 20 του χρόνια.

«Είναι μια πολύ απλή ερωτική ιστορία για δύο ανθρώπους που αρχίζουν να ζουν τη στιγμή…»

Στη συνέντευξή της που παραχώρησε στο ΒΗmagazino και δημοσιεύθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η ηθοποιός μίλησε για όλους και για όλα – από την αρχή της απροσδιοριστίας, την οποία ανέπτυξε ο Γερμανός φυσικός Βέρνερ Χάιζενμπεργκ και υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον να προσδιοριστούν ταυτόχρονα και με ακρίβεια η θέση και η ορμή ενός σωματίου, μέχρι τη διαφορά ηλικίας στον έρωτα και την αγάπη για την πατρίδα.

Στο έργο, ο θεατής παρακολουθεί την ερωτική ιστορία μεταξύ δύο -εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους- ανθρώπων, οι οποίοι έχουν διαφορά 33 ετών. Όπως περιγράφει και η ίδια η πρωταγωνίστρια την παράσταση «ο Άλεξ (σ.σ.: τον υποδύεται ο Περικλής Μουστάκης) είναι ένας ιρλανδός χασάπης που του αρέσει να περπατάει, να ακούει μουσική και είναι συμφιλιωμένος με την ιδέα του τέλους – πρόκειται για έναν κατ’ επιλογήν μοναχικό άνθρωπο. Η Τζόρτζι, μια Αμερικανίδα, έχει έναν γιο με τον οποίο δεν κρατά επαφή, εργάζεται ως υπάλληλος σε δημοτικό σχολείο και είναι μόνη, όχι από επιλογή. Πολύ πληθωρική κοπέλα, εξωστρεφής, με πολύ χιούμορ, το εντελώς αντίθετο από τον Αλεξ. Ετσι λοιπόν, εντελώς απροσδιόριστα, συναντιούνται σε έναν σταθμό τρένου – εκείνη τον φιλάει στον λαιμό γιατί θέλει να τον γνωρίσει – και αυτοί οι δύο κόσμοι αρχίζουν να αλληλοεπηρεάζονται, να αλληλοσυμπληρώνονται και να έρχονται κοντά. Είναι μια πολύ απλή ερωτική ιστορία για δύο ανθρώπους που αρχίζουν να ζουν τη στιγμή: σαν να μην έχουν παρελθόν, ούτε μέλλον, έχουν μόνο παρόν – χάνουν τον έλεγχο».

Πέραν του Heisenberg, που σημειωτέον αυτόν τον καιρό παίζεται και στο Wyndham’s Theatre στο West End του Λονδίνου, η Κόρα αυτόν τον καιρό ετοιμάζει ταινία με τίτλο “δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό”, σε σενάριο του Γιώργου Γεωργόπουλου, με συμπρωταγωνιστές την Ιωάννα Παππά, την Ιωάννα Κολιοπούλου κ.ά.

«Από πότε πρέπει να απολογείσαι επειδή αγαπάς ή σέβεσαι τις ρίζες σου;»

Εκτός των άλλων, μίλησε και για τη συνεργασία της με τη Βρετανίδα ηθοποιό, Σαρλότ Ράμπλινγκ, την οποία τόνισε ότι θαυμάζει ιδιαιτέρως, αλλά και για τον Μηνά Χατζησάββα, που έφυγε σχετικά πρόσφατα από τη ζωή και ήταν κι εκείνος απόφοιτος της Λεοντείου.

Τέλος, έδειξε έντονα ενοχλημένη από την ενοχοποίηση της αγάπης για την πατρίδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «από πότε πρέπει να απολογείσαι επειδή αγαπάς ή σέβεσαι τις ρίζες σου, το θρήσκευμά σου, τη σημαία σου, τις παραδόσεις;».

Ολόκληρη τη συνέντευξη της Κόρας Καρβούνη μπορείτε να τη διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.