XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Mαρία Κοτρότσου | Δεν μπορείς να προσεγγίσεις τίποτα, δεν μπορείς να γνωρίσεις εις βάθος κάτι αν δεν το ερωτευτείς….

Please log in or register to like posts.
News

Την αφήσαμε με το χαμόγελό  και τις νότες της να μας χαϊδεύουν τη ψυχή  πριν αρκετά χρόνια… τη ξανασυναντάμε με χαρά και πάλι.

Mέσα στις συνθέσεις της, να συνυπάρχουν η  ηλεκτρονική και κλασική μουσική, να βαδίζουν στα χνάρια του ρομαντικού ευρωπαϊκού μινιμαλισμού και είναι  πλημμυρισμένες από το μεσογειακό ταμπεραμέντο της αγαπημένης μας Μαρίας.

Σήμερα  είναι πλέον συνθέτις αναγνωρισμένη, κυρίως στη Γαλλία (και στο Παρίσι), όπου σπούδασε, εργάστηκε, κατοικεί και δημιουργεί. Γεννήθηκε πριν από κοντά τριάντα χρόνια, σε μια κερκίδα του Ηρωδείου. Όταν η μικρή τετράχρονη Μαρία έμενε με το στόμα και τα αυτιά ανοιχτά απέναντι στα ορχηστρικά μέρη μιας «Αΐντας», μιας «Τόσκας» και μιας «Τουραντό». Οι γονείς της από μικρή -πολύ πριν περάσει στον εκπαιδευτικό αστερισμό της γαλλόφωνης Λεοντείου– την πήγαιναν πολύ συχνά, από τότε, στο Ηρώδειο.

“Νιώθω τυχερή που είμαι σε έναν τόπο που με έχουν «αγκαλιάσει» κι έχουν πιστέψει σε μένα, που μου εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα όταν θα τους πω ότι είμαι Ελληνίδα, που θα συγκινηθούν από τις ελληνικές εικόνες και την νοσταλγία που τους μεταφέρω και θα γελάσουν πάντα όταν στο δίλημμα που μου βάζουν: «Grèce» ή «France», τους απαντάω: «Grance»”

«Ζω με την μουσική», είναι η πιο πυκνή συμπερασματική κουβέντα της Μαρίας Κοτρότσου. Όχι πως δεν την έχουμε ακούσει από πολλούς καλλιτέχνες, αφοσιωμένους. «Μ’ αρέσει η μουσική να πηγαίνει παράλληλα με την ζωή. Όμως, η μουσική είναι μέσα μου».

https://www.klik.gr/gr/el/prosopa/maria-kotrotsou-den-mporeis-na-proseggiseis-tipota-den-mporeis-gnoriseis-eis-bathos-kati-an-den-eroteuteis/

Τη συνθετική διαδικασία της Μαρίας Κοτρότσου , ύστερα από αρκετά κοντσέρτα στη Γαλλία και αλλού, αλλά και κάποια πρώιμα στην Ελλάδα,απολαύσαμε  σε μια συναυλία με έργα της στο Ίδρυμα Β. & Μ.Θεοχαράκη, στις 16 Δεκεμβρίου (στις 21:00). Μαζί με τους Αλέξανδρο Κασαρτζή, βιολοντσέλο, Γεράσιμο Κατσίρη, φλάουτο, Αριόνα Μουτσάι, βιολί, Βασίλη Μπράτο, μπάσο κλαρινέτο. Αλλά και με φωνές από τη… σιωπή της, το νέο της άλμπουμ «Silence», που κυκλοφόρησε  διεθνώς: Με την νέα και πολύφερνη συν απόφοιτη της Λεοντιδέα  Idra Kayne, την πολιτογραφημένη στην Ελλάδα Μεξικάνα Μάρτα Μορελεόν, την Ελένη Τζατζιμάκη και τον αδελφό της Ιωάννη Κοτρότσο (με μουσική καριέρα επίσης).

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.