XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ένα κορυφαίο βιβλίο και γύρω του απόφοιτοί μας.

Please log in or register to like posts.
News

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Public η παρουσίαση του βιβλίου του William H. McNeill «Η μεταμόρφωση της Ελλάδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, του αποφοίτου μας Γιάννη Παπαδόπουλου.

Σ. Καλύβας, Γ. Μαστορίδης, Κ. Κωστής

 

Για το βιβλίο, πέραν του καθηγητή του Παν. Αθηνών Θάνου Βερέμη και του καθηγητή της Παντείου Γιάννη Βούλγαρη, μίλησαν και άλλοι δύο απόφοιτοί μας και διακεκριμένοι καθηγητές. Ο συντάκτης του προλόγου του βιβλίου, Στάθης Καλύβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale στις Η.Π.Α. που, μάλιστα, πρόσφατα διορίστηκε καθηγητής Διακυβέρνησης στην έδρα «Γκλάντστοουν» του κολλεγίου All Souls του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, και ο Κώστας Κωστής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος -μεταξύ άλλων- έχει συγγράψει το εξαιρετικό «Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας», το οποίο αρχικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις και στην Δ’ έκδοσή του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

“Εφτασε επιτέλους η στιγμή να σηκωθεί το πέπλο σιωπής που κάλυπτε το κορυφαίο αυτό έργο επί δεκαετίες”, έχει τονίσει ο Στάθης Καλύβας, ενώ ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου έχει σχολιάσει: “Μια ολοκληρωµένη µατιά πάνω στη σύγχρονη ελληνική ιστορία – τόσο συνολική, όσο σπανίως καταφέρνουν (αν το καταφέρνουν ποτέ) να αποδώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες αναλυτές”.

Σημειώνεται πως ο McNeill έχει βραβευθεί με το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των Η.Π.Α. και στο έργο του περιγράφει το πόσο βαθιά επηρέασε τόσο ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όσο και τα επόμενα γεγονότα (Εμφύλιος, Ανασυγκρότηση, Νέο Διεθνές Περιβάλλον κ.ά.), την Ελλάδα και πώς καθόρισαν το ρου της ιστορίας της.

Για ν’ αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε εδώ.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.