XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Η Ενωση Αποφοίτων στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία της “Φωτεινής Κυψέλης”

Please log in or register to like posts.
News
Θέλουμε η στοά Μπροντγουαίη να βρει τη λάμψη της. Η γνώμη μας  μετράει !
Στοά Μπροντγουαίη ή αλλιώς ίσως ο πρώτος κλειστός ιδιωτικός πολυχώρος της Ελλάδας που τέμνει τις οδούς Κεφαλληνίας και Αγίου Μελετίου στα όρια της Κυψέλης. Η στοά Μπροντγουαίη τις δεκαετίες του ‘70, ‘80 και ‘90, αποτελούσε την είσοδο για το γνωστό θερινό και χειμερινό σινεμά, θέατρα και κέντρο διασκέδασης ενώ κατά μήκος της, πολλά καταστήματα συνέθεταν ένα ζωντανό πέρασμα. Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1970 από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Παπαζήση ως «ειδικό κτίριο θεαμάτων». Τα χρόνια πέρασαν, οι επιλογές των κατοίκων άλλαξαν και η κρίση χτύπησε και αυτό το ιστορικό εμπορικό πέρασμα του κέντρου της Αθήνας.
Ο συν Απόφοιτος και μέλος του Δ.Σ της Ενωσης είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της
“Φωτεινής Κυψέλης”και ο άνθρωπος που οραματίστηκε και αγωνίζεται για μια στοά Μπροντγουαίη ανακαινισμένη και φωτισμένη .

Για όσους γνωρίζουν τη «Φωτεινή Κυψέλη», βλέπουν και σε αυτήν την κίνηση την προέκταση μιας μεγάλης και συστηματικής προσπάθειας τα τελευταία χρόνια που η Αθήνα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Με σύνθημα για περισσότερο φως, πρακτικά και συμβολικά, η «Φωτεινή Κυψέλη» του Κώστα Ζαμπέλη, που είναι εκπαιδευτικός, καλλιεργεί τη συνείδηση του πολίτη και την πίστη στις δυνατότητες της πόλης.

Συμπληρώνουμε το ερωτηματολόγιο…βοηθάμε στο να αλλάξει η πόλη μας

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.