XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Μαρίλη Νίκα: Μία γυναίκα πρότυπο.

Please log in or register to like posts.
News

Οι σπουδές της, οι διακρίσεις της κι οι κοινωνικές της ευαισθησίες μπορεί να τη χαρακτηρίζουν, ωστόσο είναι μονάχα μερικά από τα αμέτρητα κομμάτια, που ενώνουν το παζλ με το όνομα Μαρίλη Νίκα. Είμαστε υπερήφανοι που είναι απόφοιτή μας, αλλά και που συγκαταλέγεται στους 100mentors.

Το Imperial College του Λονδίνου την «αγκάλιασε» στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της πάνω στην πληροφορική, αν και το πρώτο της πτυχίο το πήρε από το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εκείνη δεν έμεινε απλή θεατής, ίδρυσε το 2012 το ειδικό γκρουπ «γυναίκες και πληροφορική», διοργανώνοντας και μαθήματα σε σχολεία, προκειμένου ο εν λόγω τομέας να πραγματοποιήσει ένα γενναίο άνοιγμα και στο γυναικείο φύλο. Στο προφίλ της, δε, στο LinkedIn μπορεί κάποιος να βρει και το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ μεταξύ των Πανεπιστημίων, στα οποία έχει σπουδάσει.

Πίσω στο 2011, ήταν η πρώτη Ελληνίδα, αλλά και η πρώτη φοιτήτρια του Imperial College, που έλαβε την υποτροφία Anita Borg της Google, η οποία απευθύνεται ειδικά σε γυναίκες που επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με την πληροφορική. Παράλληλα, τότε, με τις σπουδές της, ξεκίνησε να εργάζεται για τον αμερικανικό κολοσσό πληροφορικής. Κατέχει τη θέση της Manager Προγραμμάτων Πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Συνεχώς εργάζεται πάνω σε διάφορα πρότζεκτ, με σκοπό την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στον “ψηφιακό χάρτη”.

Το 2015 τιμήθηκε με το «Wise Influence Awards» (Women in Science, Technology and Engineering), ενώ έχει υπάρξει κατά καιρούς ομιλήτρια σε συνέδρια TEDx. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη Ελληνίδα ομιλήτρια στο TEDx Ζυρίχης. Στις διακρίσεις της περιλαμβάνεται και το μετάλλιο (δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ) που της απένειμε το Imperial College, αλλά και το βραβείο για το καλύτερο πρότζεκτ σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για την Philips.

Η Μαρίλη Νίκα είναι ένα φαινόμενο και, ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατό να χωρέσουν σε λίγες παραγράφους όλα όσα έχει καταφέρει. Άρθρα για την ίδια και συνεντεύξεις της είναι αμφότερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο και αξίζει να διαβαστούν. Μας κάνει τόσο υπερήφανους, όμως, που δε θα μπορούσε να λείπει από τον ιστότοπο της Ένωσης Αποφοίτων.

Μπορείτε να… θαυμάσετε κι εσείς το προφίλ της στην πλατφόρμα 100mentors ΕΔΩ.

Της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία!

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.