XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά ανοίγει τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό

Please log in or register to like posts.
News

Το ιστορικό  κτήριο της οδού Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, στεγάζει από τις 8 Ιανουαρίου 2018 τα εκθέματα ενός μοναδικού Μουσείου που έρχεται να συστηθεί στο αθηναϊκό κοινό και να το μυήσει στα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων.

Τα επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά -ταξινομημένα σε 24 ενότητες- εκτίθενται σε μια συνολική επιφάνεια 700 τ.μ., συγκροτούν ένα εντυπωσιακό πανόραμα και αποδεικνύουν ότι η τεχνολογία αιχμής τον 2ο αιώνα π.Χ., λίγο πριν από το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, έφτασε σε κορυφαίο επίπεδο, επίπεδο που ανακτήθηκε μόνον ύστερα από 15 περίπου αιώνες, τον 13ο αιώνα μ.Χ.

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ευρύτερο παιδευτικό ρόλο και να φωτίσει μια σημαντική πτυχή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος -την τεχνολογική- που είναι λιγότερο γνωστή σε σύγκριση με άλλους τομείς του ελληνικού πολιτισμού. Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, σχολεία, ερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν λειτουργικά ομοιώματα και ανακατασκευές εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων που αποτελούν τον πρόδρομο πολλών σημερινών κατακτήσεων, όπως η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, ο υπολογιστής, οι ρομποτικές κατασκευές, η εξ αποστάσεως μετάδοση μηνυμάτων και πλήθος άλλων εφαρμογών που έχουν την απαρχή τους στο ελληνικό πνεύμα. Το Μουσείο θα προσφέρει βιωματικές ξεναγήσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, θα φιλοξενεί στους χώρους του περιοδικές εκθέσεις, θα διοργανώνει και θα συντονίζει εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.