XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ο συν απόφοιτος Κωνσταντίνος Μαύρος και οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις

Please log in or register to like posts.
News

Ο συναπόφοιτος Κωνσταντίνος Μαύρος (ΛΛΠ 1993) είναι εταίρος στο νέο κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Velocity.Partners το οποίο έχει λάβει την έγκριση του European Investment Fund (EIF),

θα διαχειριστεί 24 εκατ. ευρώ και θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις αρχικών σταδίων Pre-Seed και Seed, ενώ υποστηρίζεται από θεσμικούς επενδυτές όπως το Equifund, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και η Eurobank, αλλά και κορυφαίους ομίλους της Ελληνικής αγοράς στο χώρο του λιανεμπορίου, media, ναυτιλία, φαρμακοβιομηχανία κλπ.

Όραμα του fund είναι να καταγραφεί στην Ελληνική και διεθνή αγορά ως το δεδομένο σημείο αφετηρίας και ο πολλαπλασιαστής ισχύος για τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες Ελληνικές εταιρείες. Στόχος είναι να ενισχύσει ομάδες από φιλόδοξους και εξαιρετικούς ιδρυτές που θα παράγουν καινοτόμα προϊόντα πραγματικά παγκοσμίου βεληνεκούς σε αγορές και τομείς δραστηριοποίησης με γρήγορες και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα ως αγορά εκκίνησης.

Έμπειροι επενδυτές, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, με εκτεταμένο διεθνές δίκτυο, ένωσαν τις δυνάμεις τους, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία και την κληρονομιά του Found.ation, του παλαιότερου και ενός από τους μεγαλύτερους εν ενεργεία Accelerators και Innovation Hubs στην Ελλάδα, για να σχηματίσουν το Velocity.Partners. Οι δεξιότητες και η δικτύωση των 4 εταίρων είναι άκρως συμπληρωματικές και επιτρέπουν έτσι το βέλτιστο ουσιαστικό όφελος για τις επενδυόμενες εταιρείες.

H ομάδα αποτελείται από τους: Κωνσταντίνο Μαύρο, με διεθνή εμπειρία στον χρηματοοικονομικό κλάδο, στην ενέργεια και τις υποδομές, τον συνιδρυτή του Found.ation και του TEDxAthens Δημήτρη Καλαβρό-Γουσίου, τον Eric Parks πρώην στέλεχος διεθνών διαφημιστικών ομίλων και ενεργό Angel Investor και τον Αχιλλέα Πετρόπουλο με πολυετή παρουσία σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και εμπειρία σαν επενδυτικός σύμβουλος.

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;