XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Οικία Θεοτοκοπούλου ένας αξιόλογος πολιτιστικός πυρήνας στην περιοχή Πατησίων.

Please log in or register to like posts.
News

Ζωντάνεψε και πάλι από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου η Οικία Θεοτοκοπούλου του δήμου Αθηναίων, ένα διατηρητέο νεοκλασικό που μετά από πολλή δουλειά, μετατρέπεται σε μια νέα εστία δημιουργίας και δυναμισμού για την περιοχή των Πατησίων.

Η οικία Θεοτοκοπούλου  φιλοξενεί δραστηριότητες πολιτισμού, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας παρέχοντας στέγη και βήμα έκφρασης για όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης.

Η Ενωση Αποφοίτων συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες που αφορούν την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Πατησίων…μη ξεχνάμε και την Φωτεινή Κυψέλη πνευματικό παιδί του αποφοίτου  μας  Κωσταντίνου Ζαμπέλη μέλους του Δ.Σ.

Στη δημόσια διαβούλευση για την αξιοποίηση της Οικίας Θεοτοκοπούλου η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου είχε μία από τις πλέον ολοκληρωμένες κατά γενική ομολογία προτάσεις.

Καλούμε τους Λεοντιδείς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τα διάφορα δρώμενα αλλά και να συμμετέχουν ενεργά με τη δημιουργία διαφόρων project σε συνεργασία με την Ενωσή Αποφοίτων .

Δύο δράσεις στην Οικία Θεοτοκοπούλου τις επόμενες ημέρες.

  1. Οι γειτονιές της Αθήνας ενημερώνονται για τονHIV και τοAIDS, μία συνέργεια του Κέντρου Ζωής και του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, συνεργάζεται και με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Κέντρο Ζωής προκειμένου να φτάσει στις γειτονιές της Αθήνας το μήνυμα της ορθής ενημέρωσης και πρόληψης για τον HIV και το AIDS, σε μια προσπάθεια αλλαγής της συνολικής κουλτούρας των πολιτών όσον αφορά στη σεξουαλική υγεία, καθώς και στο πλαίσιο της καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV. Οι κάτοικοι της Αθήνας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδραστικές ενημερωτικές ομιλίες, να βρουν τεκμηριωμένες απαντήσεις στις απορίες τους και να μιλήσουν για τους προβληματισμούς τους σχετικά με το θέμα του HIV και του AIDS, ενός σοβαρού ζητήματος που μας αφορά όλους. Οι ομιλίες είναι προσαρμοσμένες στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα πληροφόρησης και η διάρκεια τους είναι δύο ώρες, ενώ θα συνοδεύονται από διανομή έντυπου υλικού και διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης με τους συμμετέχοντες.

Το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που λειτουργεί με ιδρυτικό χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, φέρνει τον πολιτισμό και τους φορείς του στις γειτονιές και παρουσιάζει δράσεις και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα, μέσω του προγράμματος “Ο Πολιτισμός στις Γειτονιές” που σχεδίασε και υλοποιεί με τα μέλη του, τα 45 μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά πολιτιστικά ιδρύματα  της Αθήνας.

Οι πρώτες τρεις παρουσιάσεις του Κέντρου Ζωής είναι προγραμματισμένες για:

  • Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 18:00 η Οικία Θεοτοκοπούλου του Δήμου Αθηναίων (Θεοτοκοπούλου 34μ Πατήσια) καλωσορίζει το Κέντρο Ζωής,
  • Τη Πέμπτη 15 Μαρτίου, στις 18:00 τους ενημερωτές του Οργανισμού υποδέχεται το Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη),
  • Τη Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18:00 τις πόρτες της ανοίγει η Δημοτική Αγορά Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).

Το επόμενο διάστημα οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς το κοινό θα ενισχυθούν με επιπλέον εκδηλώσεις και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας.

  1. Εργαστήριαανοιχτά στο κοινό, επεξεργασίας πλαστικού και ξύλου, από την Athens Makerspace στην Οικία Θεοτοκοπούλου του δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων που φιλοξενεί η Οικία Θεοτοκοπούλου, η οποία υπάγεται στην Αντιδημαρχία για το Παιδί του δήμου Αθηναίων και λειτουργεί σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, για τους επόμενους μήνες θα λειτουργήσουν για τους κατοίκους της 5ης δημοτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της Αθήνας, εργαστήρια  επεξεργασίας πλαστικού και ξύλου, 3D printing, ρομποτικής, δημιουργίας και τυπώματος στάμπας.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Το πρόγραμμα ReMakers: Making an impact, θα διαρκέσει από 26 Μαρτίου έως 26 Αυγούστου 2018, με εργαστήρια που θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη ​από τις 17:00 έως τις 20:00, με 3D printing, ρομποτικής, και δημιουργίας και τυπώματος στάμπας από την ομάδα του Athens Makerspace. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως 13.00 θα είναι ανοιχτά στο κοινό εργαστήρια, επεξεργασίας πλαστικού και ξύλου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της Athens Makerspace και το Precious Plastic Lab. Για κρατήσεις θέσεων : στείλτε e- mail στο remakers@athensmakerspace.com ή τηλεφωνήστε στο 2114077438 (12:00 – 18:00)

Πιλοτικά θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο Watts & Volts/ Εισαγωγή στα ηλεκτρονικά κυκλώματα και τον αυτοματισμό την Πέμπτη 1 και 8 Μαρτίου 2018

Στο εργαστήριο αυτό, διάρκειας τριών ωρών, οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται βήμα βήμα, προς την συναρμολόγηση ενός αισθητήρα παρκαρίσματος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πλατφόρμας Arduino.
Η συνολική διάταξη του αισθητήρα περιλαμβάνει:
– ένα κύκλωμα εκπομπού – δέκτη υπερήχων για τη μέτρηση της απόστασης
– μια σειρά από φωτάκια
LED για την οπτική ένδειξη της απόστασης
– ένα ηχείο “
buzzer” για την ακουστική ένδειξη της απόστασης
– μια πλατφόρμα
Arduino για τον προγραμματισμό και έλεγχο του κυκλώματος
– μια πλακέτα
breadboard πάνω στην οποία συναρμολογείται το κύκλωμα
Πριν την έναρξη της κατασκευής, καθώς και σε κάθε βήμα αυτής, θα δίνονται θεωρητικές επεξηγήσεις πάνω στη λειτουργία του κάθε στοιχείου του κυκλώματος. Οι επεξηγήσεις θα συνοδεύονται από παρουσίαση
ppt (εικόνες και κείμενο) για την καλύτερη κατανόηση από τους συμμετέχοντες .

http://www.kathimerini.gr/933647/article/politismos/polh/h-a8hnaikh-istoria-toy-diwrofoy-neoklasikoy-twn-pathsiwn

 

 

 

 

 

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;