XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Λείπει η μαμά, μαγειρεύει ο Ηλίας – 10 Μαρτίου 2018

Please log in or register to like posts.
News

Πρεμιέρα της νέας στήλης του site της ΕΑΛΛ  με νόστιμες, εύκολες, γρήγορες και οικονομικές συνταγές του βραβευμένου αποφοίτου μας, Ηλία Μαμαλάκη!

Μια ειδική προσφορά σε όλους εκείνους που μένουν πλέον μόνοι μακρυά απο τη φροντίδα της μαμάς.

Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά 1 κιλό φασολάκια Κατεψυγμενα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζανι τσαγιού ελαιολαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε ροδέλες
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Αλάτι πιπέρι

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι κα το σοτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσει. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και 1 λίτρο νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε περίπου για μια ώρα και έχουμε ένα νόστιμο φαγακι που μπορούν να φάνε 4 άτομα. Το συνοδεύουμε με τυρι φέτα ή ελίτσες. Καλή όρεξη!

Αυγά

(για αρχάριους…για όσους δεν ξέρουν να κάνουν ούτε αυγά)

Σ ένα τηγάνι βάζουμε ένα φλυτζανάκι καφέ ελαιολαδο. Το ζεστάνουμε στο μάτι της κουζίνας για δυο τρία λεπτά και σπάμε τα αβγά βάζοντας το εσωτερικό στο τηγανάκι . Τα αλατίζουμε με λίγο αλάτι και αν θελουμε βάζουμε λίγο πιπέρι . Περιμένουμε μέχρι το ασπράδι να αρχίσει να ασπρίζει . Μ ένα κουτάλι περιχύνουμε τ’ αβγά με το λάδι μέχρι να ψηθεί ο κρόκος. Όλη η διαδικασία διαρκεί περιπου 7-8 λεπτά . Σερβίρουμε τα αβγά και χρειαζόμαστε λίγο ψωμί για να τα συνοδεύσουμε. Καλή όρεξη!

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;