XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου “Ανοίγουμε τα Πανεπιστήμια για τα παιδιά μας”

Please log in or register to like posts.
News

Mια σπουδαία συνεργασία.

Η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου βρίσκεται κοντά στους νέους, αναγνωρίζει τα προβλήματα των καιρών,  πολλά από τα μέλη της βρίσκονται στο χώρο της εκπαίδευσης , διατηρεί άριστες σχέσεις με τις διευθύνσεις της Λεοντείου Σχολής Πατησίων και Νέας Σμύρνης .

Σε μία περίοδο κρίσης που οι επιλογές των μαθητών και παιδιών μας είναι ιδιαίτερα δύσκολες αφού τα μελλοντικά επαγγέλματα συνεχώς εξελίσσονται και μετασχηματίζονται θεωρήσαμε σκόπιμο να συνεργασθούμε  με φορείς ώστε τα παιδιά- μαθητές αλλά και εμείς ως γονείς να έχουμε την καλύτερη ενημέρωση.

Η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει τη συνεργασία με την Unique Minds

H Unique Minds αποτελεί τον πρώτο φοιτητικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που στοχεύει στη σύνδεση σχολείου και πανεπιστημίου, μέσω της άρτιας ενημέρωσης των μαθητών. Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2016 και σε μόλις 1 χρόνο λειτουργίας έχει καταφέρει με τις δράσεις της να βοηθήσει ήδη πάνω από 3100 μαθητές να επιλέξουν συνειδητά τις σπουδές τους. Όλα τα μέλη του οργανισμού είναι εν ενεργεία φοιτητές από διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα.

Σε μια προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Οσοι Αποφοιτοι θέλουν τα παιδιά τους ( ανεξάρτητα αν είναι μαθητές Λεοντείου) να συμμετέχουν  δωρεάν στις ημερίδες UNIque Days που έχουν ως σκοπό   τη σφαιρική ενημέρωση των μαθητών Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, και Γ’ Λυκείου σχετικά με ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα, ώστε να πραγματοποιούν συνειδητές επιλογές σε ό,τι αφορά τις σπουδές τους μπορούν οπως αναφέρεται παρακάτω να δηλώσουν συμμετοχή .

Συγκεκριμένα, οι UNIque Days 2018  θα πραγματοποιηθούν:

  • Σάββατο, 12 Μαΐου 2018:

(i)Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

(ii)ELGS (European Law & Governance School)-Σπουδές σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση,

στις εγκαταστάσεις του EPLO (European Public Law Organisation) στην Αθήνα.

  • Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο χώρο του ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κεφαλληνίας 46, Αθήνα.
  • Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 για τα τμήματα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου καθώς και τα τμήματα Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κτίριο της Πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στις UNIque Days 2018 οι μαθητές θα ενημερωθούν για τα προαναφερθέντα πανεπιστημιακά τμήματα μέσω:

  • παρουσιάσεων, όπου θα μάθουν βασικές πληροφορίες για κάθε τμήμα
  • ανοιχτών διαλόγων, όπου θα συζητήσουν τις απορίες τους με ενεργούς φοιτητές των τμημάτων
  • προσομοιώσεων των εργαστηρίων για το κάθε τμήμα, με σκοπό να αντιληφθούν ακόμα πιο πρακτικά το αντικείμενο κάθε τμήματος
  • Παρουσιάσεων projects που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια των πανεπιστημίων καθώς και φοιτητικών οργανισμών, ώστε να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η ακαδημαΐκή πραγματικότητα.

Οι Απόφοιτοι που τα παιδιά τους μαθητές  επιθυμούν να παρευρεθούν στις ημερίδες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/b8cvRwHXDnC094d43

Συμπληρώνοντας στο πεδίο Γυμνάσιο Λύκειο Φοίτησης (  ΕΑΛΛ/ Βαρβάκειο η ΕΑΛΛ/ Λεόντειος …)

Παράλληλα μας ενημερώνετε στο info@eall.gr  για τη συμμετοχή.

Μπορείς να δείτε  πως πήγαν οι περσινές UNIque Days εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=f8EG1qhcWzE

Το 50% των μαθητών που πήγαν στις περσινές UNIque Days δήλωσαν ότι μέσα από τις ημερίδες άλλαξαν γνώμη για τις σχολές που πίστευαν ότι τους ενδιαφέρουν!!

Η Ενωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη διεθνή πλατφόρμα 100mentors ώστε οι μαθητές της Λεοντείου να αποκτούν την καλύτερη πληροφόρηση για τις επιλογές τους.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.