XΟΡΗΓΟΣ whitetip

“Eικαστικός Κύκλος ΔΛ” του συν Απόφοιτου Δημήτρη Λυμπερόπουλου παρουσιάζει…

Please log in or register to like posts.
News

«Grayscale» Ομαδική Εκθεση.

Παράλληλα όμως πολλοί καλλιτέχνες, διατηρώντας την ιδιότητα του τεχνίτη και έχοντας επηρεαστεί από τις δυνατότητες των νέων μέσων στο εικαστικό τους έργο, προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωγραφική σε μια πρωτόλεια μορφή, αποδομώντας την εικόνα. Στην προσπάθεια αυτή επιλέγουν το βασικό δομικό στοιχείο της, το σχέδιο. Η διαδικασία αυτή, ενίοτε εξελικτική, αναμορφώνει τη φύση του σχεδίου. Το μέσο επηρεάζεται, αλλάζει μορφή και τελικά επανέρχεται στο σήμερα, έχοντας εμπλουτιστεί με πολλά στοιχεία τα οποία οφείλει στα νέα μέσα. Έτσι συστήνεται ξανά ως νέα γραφή σε έναν κόσμο που αναζητεί διαρκώς καινούργιο λεξιλόγιο.

Στην έκθεση Grayscale, επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους μέσα από τη λιτή φόρμα του σχεδίου. Ο τίτλος, δανεισμένος από τον όρο –grayscale– που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία, τη χρωματολογία και ευρύτερα στα ψηφιακά μέσα, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη φύση του ίδιου του σχεδίου, που δεν είναι άλλη από την κλίμακα του γκρι, αλλά και στις τεχνολογικές (βοηθητικές) πρακτικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, κυρίως  μέσω των υπολογιστών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Π. Καβούνης, Εύα Μαραθάκη, Βασίλης Πέρρος, Βασίλης Πούλιος, Γιάννης Σαββίδης, Βασίλης Σελιμάς.

Εγκαίνια: Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 29/5/2018 – 30/6/2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 11:00-16:00, Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00-21:00, Τετάρτη/Σάββατο: 11:00-17:00.
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα, τηλ.: 210.3646818-9

https://diastixo.gr/allestexnes/eikastika/9955-ekth-255

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.