XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ενας Απόφοιτος επί κεφαλής ενός μεγάλου ερευνητικού κέντρου του “AntiDoping Lab Qatar”

Please log in or register to like posts.
News

Το Κατάρ έχει ηγετικό ρόλο στον αθλητισμό όχι μόνο στην περιοχή του Κόλπου  αλλά και σε ολόκληρη την  Ασία

Ο πρώην δισκοβόλος με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς του 1984  συν Αποφοιτος Κώστας Γεωργακόπουλος ήταν ο επικεφαλής ομάδας που ανελάβε και πήρε  την άδεια λειτουργίας του νεότευκτου εργαστηρίου αντιντοπιγκ στη  Ντόχα του Κατάρ.

Το παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που φιλοξενεί το Κατάρ όπως και οι αγώνες της Φόρμουλα 1 αλλά και οι δεκάδες αραβικές αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούνται στις γειτονικές χώρες  έκαναν επιτακτική την ανάγκη της δημιουργίας ενός διαπιστευμένου εργαστηριου στην περιοχή του Κόλπου. Το εργαστήριο κατά του ντόπινγκ Κατάρ (ADLQ)  έγινε ένα πλήρως διαπιστευμένο κέντρο Wada και ίσως ένα από τα πλέον σύγχρονα στον κόσμο, το AntiDoping Lab Qatar βρίσκεται σε ηγετική θέση στο δίκτυο των εργαστηρίων WADA Accredited.  Το κτίριο είναι ήδη ένα μνημείο ελπίδας. Κατασκευασμένο στη Ζώνη Aspire της Ντόχα, η εγκατάσταση έχει μια εξαιρετική  θέα στο στάδιο Khalifa, το εντυπωσιακά μοντέρνο στάδιο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ο εξοπλισμός υψηλής ανάλυσης μέσα στο εσωτερικό συμπληρώνεται από μια λαμπερή πρόσοψη από χάλυβα και γυαλί στο εξωτερικό, με το σύνθημα του εργαστηρίου να είναι μεγάλο στην πλευρά του κτιρίου: “Να είστε καθαροί, μείνετε καθαροί”

Ο Κώστας Γεωργακόπουλος που έχει αναλάβει τη λειτουργία του νέου κέντρου ελέγχου στο Κατάρ μιλάει για τη μάστιγα του αθλητισμού….

Πιστεύουμε ότι είμαστε τόσο κοντά στους αθλητές που ντοπάρονται αλλά μπορούμε να τους πιάσουμε;” αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αραβικά ΜΜΕ “Οχι .Αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Η ανθρώπινη φυσιολογία προσφέρει πολλά διαφορετικά μονοπάτια για την αύξηση της απόδοσης .Νέες οδοί θα ανακαλυφθούν στο μέλλον κάτι που μας αναγκάζει να πούμε ότι το φαινόμενο δεν θα εξαλυφθεί. Το ντοπινγκ δε θα σταματήσει ποτέ. Οταν κυνηγάς κάποιον τρέχεις πίσω του . Αν πας να τον φτάσεις θα αλλάξει κατεύθυνση” κατέληξε   ”

 

 

 

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.