XΟΡΗΓΟΣ whitetip

«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών». – Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου θα είναι εκεί.

Please log in or register to like posts.
News

Για έκτη χρονιά «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» ετοιμάζεται ν’ ανοίξει τις πύλες του, στην επέτειο της συμπλήρωσης των 50 ετών από τον Μάη του ’68. Το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από 4 ως και 14 Οκτωβρίου 2018 και, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του φεστιβάλ (πατήστε εδώ για περισσότερα), φέτος θα περιλαμβάνει «… Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez-vous sociaux”, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια. Μια δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά επιλεγμένα σημεία (δρόμοι, πλατείες, πάρκα, θέατρα, ωδεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, σχολεία, νεοκλασσικά-ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλοι εναλλακτικοί χώροι) από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού, της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.»

Μεταξύ των καλλιτεχνών που λαμβάνουν μέρος, υπάρχουν και απόφοιτοί μας. Ο αρχιτέκτων Άγγελος Μενεγάτος θα μοιραστεί λεπτομερώς όλα τα γεγονότα που έζησε το Μάη του ’68, σα 18χρονος φοιτητής στο Παρίσι. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00-21:00 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens Hotel (Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο, Αθήνα).

 

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος σας προσκαλεί στον Ακροβάτη (Ψαρρών 26 & Μαιζώνος, Μεταξουργείο), στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 22:00. Όπως, μάλιστα, αναφέρει η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, το παίξιμο της κιθάρας του Καλαντζόπουλου και η σκοτεινή σαγήνη της φωνής της Λένας Κιτσοπούλου θα μπλέξουν κλασσικά λαϊκά τραγούδια Τσιτσάνη, Χιώτη, Καλδάρα, Παπαϊωάννου με καινούρια και παλιά τραγούδια του Καλαντζόπουλου σαν το: «Με τα Μάτια Κλειστά», «Λευκό μου Γιασεμί» και «Το Ψέμα μου».Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος έγραψε μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής μας, θα δοκιμαστούν πλάι στα τραγούδια που θα ήθελε να ‘χε γράψει.Η Λένα Κιτσοπούλου, ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, τραγουδάει ρεμπέτικα και παίζει σε πολλούς παράλληλους κόσμους.

Tα γραφεία του φεστιβάλ φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, Μ.Αλεξάνδρου 2 στο Μεταξουργείο και είναι ανοιχτά για το κοινό κάθε μέρα από τις 16:00 ως τις 19:00 από τώρα μέχρι και τη λήξη του φεστιβάλ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ.

Eπικοινωνία: info@mikroparisi.com , press@mikroparisi.com

Για τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook πατήστε εδώ.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.