XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Καινοτομία στην έκδοση περιοδικών….από τη συν Απόφοιτη Νατάσσα Παππά

Please log in or register to like posts.
News

Το Desired Landscapes θέλει να «διαβάζει» τις πόλεις μέσα από διαφορετικές οπτικές, είναι μια συλλογή από αστικές παρατηρήσεις και ποιητικά στιγμιότυπα και δημιουργήθηκε από ανθρώπους που γράφουν τις ιστορίες των σημερινών πόλεων.

Η συν Απόφοιτη Νατάσσα Παππά , πρίν πέντε χρόνια επέστρεψε από την Ολλανδία στην Ελλάδα άρχισε να ασχολείται συστηματικά με κάτι πολύ συγκεκριμένο, με οδηγούς πόλεων που δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Με το βιβλίο της Εντός Στοάς,  μας έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής της, μας έδειξε τη δική της Αθήνα που είναι κρυμμένη αλλά και τόσο δίπλα μας.

http://popaganda.gr/natassa-pappa-stoes-mia-anexartiti-poli-mesa-stin-athina/

«Ως ιδέα το περιοδικό Desired Landscapes  έχει γεννηθεί χρόνια πριν κι η κυκλοφορία του συνοψίζει όλη αυτή την έρευνα που έχω κάνει τελευταία σχετικά με την εμπειρία της πόλης και τη σχέση της με τη γραφιστική. Όταν θέλεις να παρουσιάσεις μια πολύπλοκη πόλη όπως το Τόκιο –με επιγραφές σε άγνωστο για σένα αλφάβητο και συστήματα διαφορετικά από τα δυτικά που έχεις συνηθίσει– πώς σχεδιάζεις τον οδηγό της;» αναρωτήθηκε. «Αντί λοιπόν να προτείνω αποσπασματικά τα σημεία που ξεχώρισα στο ταξίδι μου, περιέγραψα μέσα από λέξεις και διαγράμματα τους ρυθμούς της ροής της πόλης. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να γράψει πάνω σε αυτή τη βάση τη δική του αφήγηση». 

Σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Εύη Σουγκάρα, στο Desired Landscapes παρουσιάζουν ματιές ανθρώπων με κοινή αισθητική: Designers, αρχιτέκτονες, συγγραφείς αποτυπώνουν με τον δικό τους, ρεαλιστικό ή πλασματικό τρόπο την πόλη της αρεσκείας τους.

Με αφετηρία την Αθήνα, θα ξεφυλλίσουμε πόλεις όπως το Κουβέιτ, το Λος Άντζελες, η Μόσχα, το Παρίσι και η Βηρυτός. Παράλληλα, σε κάθε τεύχος υπάρχει ένα section που το ονόμασαν City Guide, «είναι ένα πεδίο πειραματισμού σε σχέση με το τι μπορεί να σημαίνει χαρτογράφηση και αναπαράσταση της εμπειρίας της πόλης».

http://popaganda.gr/desired-landscapes-magazine/

 

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;