XΟΡΗΓΟΣ whitetip

“Haunted Souls” …η νέα φωτογραφική δουλεία του συν Αποφοίτου Θεολογίτη Ανδρέα

Please log in or register to like posts.
News

Haunted Souls – Σκέψεις 

Μα εγώ δεν είμαι μοντέλο! 

Ήταν μια φράση που άκουσα πολλές φορές.

Ήταν σίγουρα η φράση κλειδί για όλα αυτά.

Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που κρύβουμε μέσα μας μια αστείρευτη δύναμη.

Λίγες μέρες μετά την ανακήρυξή του ως τιμώμενου καλλιτέχνη στην “MIA Photo Fair 2019″ με την παρουσίαση των έργων  του “Intimate Cities”, Ο Ανδρέας Θεολογίτης επιστρέφει στην Αθήνα   στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή  τη Τετάρτη 3 Απριλίου για τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης φωτογραφίας “Haunted Souls”  σε επιμέλεια Νίνας Κασσιανού. 

Το έργο του Ανδρέα Θεολογίτη “Haunted Souls” επικεντρώνεται στη φωτογραφική σπουδή του ανθρώπινου σώματος. Τα κίνητρα του είναι σύνθετα αλλά η διαδικασία που ακολουθεί περιστρέφεται – εμμονικά – γύρω από έναν κεντρικό άξονα: να εξερευνήσει, να αποκαλύψει τις ιδιαιτερότητες του ανθρώπινου γυμνού κορμιού όχι μόνο αισθητικά αλλά συγχρόνως αναζητώντας τις  ιδεολογικές προεκτάσεις που ανακύπτουν μέσα από τη μελέτη του.

Υπάρξεις ανώνυμες, απομονωμένες στο χώρο, εκφράζονται χωρίς περιορισμό στον φωτογράφο καθώς προβάλουν αμυδρά, θολά μέσα από το φίλτρο μιας μεμβράνης ακυρώνοντας την ταυτότητα τους. Σαν μια παλίρροια και άμπωτη ο πλαστικός χώρος που κατασκευάζει ο Ανδρέας φέρνει στην επιφάνεια κορμιά αισθησιακά, βυθισμένα σε άγνωστα νερά, στρεβλωμένα, ασαφή και αινιγματικά όπως αναδύονται μέσα από ένα απύθμενο ομιχλώδες σκοτάδι.

Οι υπάρξεις του κινούνται στη σκιά, εκφράζουν απροκάλυπτα τα συναισθήματα τους, αυτοσαρκάζονται, ουρλιάζουν τον πόνο τους, αναζητούν μια νέα σωματική σχέση με ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητες. Ο Ανδρέας μοιάζει να συλλαμβάνει το ομιχλώδες τοπίο της ανθρώπινης φύσης, ξεγυμνωμένο, χωρίς σαφές αποτύπωμα, βουτηγμένο μέσα στην παράλογη δίνη μιας βαθιάς κοινωνικής κρίσης.

Η  διάθλαση  των γραμμών και  η αλλοίωση της όποιας γεωμετρίας  δημιουργείται από την περιγραφή των  γυμνών σωμάτων και αναδεικνύει μια αυστηρά προσωπική φόρμα που  οδηγεί τη φωτογραφική αναζήτηση του Αντρέα πολύ μακρύτερα από τα αναπαριστώμενες υπάρξεις.

Εγκαίνια:                    Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00

Διάρκεια έκθεσης:           3 έως 17 Απριλίου 2019

Ώρες λειτουργίας:            Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 19:00

Σάββατο 11:00 – 15:00

Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

                                            Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

 

https://www.facebook.com/events/1478708082262590/

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.