XΟΡΗΓΟΣ whitetip

“Το piano στα forte του”…οφείλεται σ’ ένα Λεοντιδέα

Please log in or register to like posts.
News

 

Ο πιανίστας  συν Απόφοιτος Στέφανος Νάσος έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο Κονσέρτο του Προκόφιεφ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ και τρεις ψηφιακούς δίσκους, μουσική δωματίου του Henri Vieuxtemps και του Γιώργου Σισιλιάνου και τα έργα για πιάνο του Αιμίλιου Ριάδη. Έχει εμφανιστεί με όλες τις σημαντικές Ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες.
Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006 (καθηγ. Matti Raekallio), ενώ προηγουμένως σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας (καθηγ. Roswitha Gediga), στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης (καθηγ. Sontraud Speidel), και στο Ωδείο ‘Νίκος Σκαλκώτας’ (καθηγ. Καλομοίρα Νάσου). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου, μεταξύ άλλων των Λεβ Βλασσένκο, Paul Badura-Skoda, Οξάνα Γιαμπλόνσκαγια, Christopher Elton, John O’ Conor, Arie Vardi, Eero Heinonen, καθώς και σε σεμινάρια μουσικής δωματίου των François D’Albert, Λεωνίδα Καβάκου, Frans Helmerson, Βασίλι Λομπάνοφ, Ueli Wiget, Werner Dickel και Ralf Gothóni.
Διδάσκει Πιάνο στα Ωδεία Ορφείο και Σύγχρονο της Αθήνας. Στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργάζεται σταθερά με εξαιρετικούς ξένους και Έλληνες συναδέλφους όπως οι Απόστολος Παληός, Αγγελική Καθαρίου, Νίκος Νικόπουλος, Ινές Ζήκου, Μαριλένα Δωρή, Mario Zeffiri, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Βαρβάρα Βενετικίδου και το κουαρτέτο εγχόρδων xPause. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το ‘musei di sera’ στην Τεργέστη της Ιταλίας, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Σερίφου, Σάμου (Young Artists Festival) και Παξών, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, τα Διεθνή Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Καβάλα), Αίγινας και Σύγχρονης Μουσικής Pharos (Λευκωσία), τις ΣυνΤεχνίες, το κοινό συνέδριο ICMC/SMC 2014, τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές, τη Θερινή Ακαδημία Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και τα Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Bilgi (Κωνσταντινούπολη) και Átlátszó Hang (Βουδαπέστη).
Αποτελεί μέλος του Ergon Ensemble από το 2011 και ιδρυτικό μέλος του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων από το 2012. Aνέλαβε το 2009 τις Εκδόσεις Νάσου, ενώ από το 2012 διοργανώνει τον πιανιστικό κύκλο στην Αθήνα ‘Το piano στα forte του’.

Ο Δημοσιογράφος συν Απόφοιτος Δημήτρης Κιουσόπουλος συζητά με το Στέφανο…

«Το piano στα forte του» – ο κύκλος συναυλιών που πλέον έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του φιλόμουσου κοινού ως μια γιορτή του πιάνου, επιστρέφει για την πέμπτη του καλλιτεχνική περίοδο, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου. Λίγες μέρες πριν την έναρξη, ο εμπνευστής, οργανωτής, αλλά … όχι καλλιτεχνικός διευθυντής Στέφανος Νάσος μας μιλά για το φετινό πρόγραμμα και τα ελκυστικά του στοιχεία, αλλά και το διαχρονικό σκεπτικό της πρωτοβουλίας…

Πηγή : Andro.gr [ http://www.andro.gr/kentrika-themata/pianoforte/ ]

 

 

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;