XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ο Λεοντιδέας Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλάει στην ATHENS VOICE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τη διαχείριση της πανδημίας, το 5G

Please log in or register to like posts.
News

 

 

Iσως το έργο του παραμείνει στην ιστορία του Ελληνικού Εθνους…ίσως ένας υπουργός που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε  να έχει στο σχήμα της.

Νεωτερικός σημαίνει οργανωτικός, συνειδητός και η σκέψη να είναι ο κύριος και ο ισχυρότερος τρόπος δράσης σου. Ταυτόχρονα, μέσα από όλα αυτά, ο νεωτερικός έχει μπροστά του ορθάνοιχτο το πεδίο της γνήσιας, δημιουργικής φαντασίας. Kάποιος που δεν μας γνωρίζει ως χώρα, αν μας έκρινε από το έργο που κάνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα συμπέραινε ότι είμαστε από τις πιο σύγχρονες, τις πιο νεωτερικές χώρες του κόσμου. Δεν είμαστε ακόμα, όμως η δουλειά που γίνεται στο υπουργείο αυτό, και η τεράστια αποδοχή που έχει από τον κόσμο, δείχνει ότι μπορούμε να γίνουμε, ιδίως τώρα που βρήκαμε τον δρόμο.

Μετά ήρθε αυτή η πρωτόγνωρη πραγματικότητα…
Υπάρχουν πολλά αποφθέγματα σε σχέση με το πώς τα πλάνα αναιρούνται από την πραγματικότητα, με αγαπημένο μου αυτό του Μάικ Τάισον που λέει «όλοι έχουν ένα σχέδιο, μέχρι να φάνε την πρώτη μπουνιά». Εδώ η μεγάλη αλλαγή στο σχέδιο ήταν η πανδημία. Το υπουργείο αυτό εκ των πραγμάτων είχε σχεδιαστεί ως πιο επιτελικό, πιο στρατηγικό. Μετά το πρώτο λοκντάουν προέκυψαν καθημερινές ανάγκες, όπου φτιάχναμε συνεχώς νέες υπηρεσίες γιατί το κράτος έπρεπε να λειτουργεί ενώ ο πολίτης βρισκόταν στο σπίτι του. Το υπουργείο έγινε πολύ πιο επιχειρησιακό, και από κοινού με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι στην πρώτη γραμμή στη διαχείριση της καθημερινότητας επί πανδημίας.

«Πηγή: https://http://www.athensvoice.gr/politics/713454_kyriakos-pierrakakis-psifiako-new-deal-gia-tin-ellada?fbclid=IwAR38DPgO4MejvA6qJIUSjWFTmPpDqnRz5jn5qxNRX0CfOqfGvRDxYsWKDt8»

 

 

 

https://www.athensvoice.gr/politics/713454_kyriakos-pierrakakis-psifiako-new-deal-gia-tin-ellada?fbclid=IwAR38DPgO4MejvA6qJIUSjWFTmPpDqnRz5jn5qxNRX0CfOqfGvRDxYsWKDt8

 

 

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.