XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Συνεργασία δύο Λεοντιδέων…. ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα

Please log in or register to like posts.
News

 

Πιερρακάκης-Κικίλιας: Έρχονται οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις, τα app Υγείας και η τηλεσυμβουλευτική!

Οι κοινές άμεσες δράσεις στο πεδίο της ψηφιακής υγείας αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ως αποτέλεσμα της συζήτησης προέκυψαν τα εξής ιδιαίτερα καινοτόμα και ιδιαίτερα χρήσιμα για τον πολίτη:

1. Εφαρμογή Υγείας για έξυπνα κινητά: το mobile app θα παρέχει στον πολίτη άμεση και εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία που περιέχονται στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά για τον ίδιο και τα πρόσωπα που έχουν οριστεί ως προστατευόμενα μέλη του.

2. Ιατρικές Ψηφιακές Βεβαιώσεις: στο σύστημα της συνταγογράφησης θα προστεθεί σύντομα η δυνατότητα κατάρτισης και ανάρτησης ψηφιακών ιατρικών βεβαιώσεων, με στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής σε χώρους άθλησης και συλλόγους.

3. Προληπτική ιατρική: οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στο κινητό τους ως υπενθύμιση για τον εμβολιασμό των παιδιών τους. Περαιτέρω, προβλέπεται οι πολίτες να λαμβάνουν εξατομικευμένες ενημερώσεις για τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων με βάση την ηλικία και το φύλο τους.

4. Τηλεσυμβουλευτική: με την αξιοποίηση των σχετικών τεχνολογικών εργαλείων, πρόκειται να επεκταθεί η παροχή εξ αποστάσεως συμβουλών από γιατρούς. Η πρωτοβουλία αυτή, που θα ξεκινήσει από την ψυχική υγεία και τα δερματολογικά νοσήματα, είναι ιδιαίτερα σημαντική ιδίως για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές, καθώς θέτει την απομακρυσμένη επικοινωνία ιατρού-ασθενή σε ένα ξεκάθαρο και σαφές πλαίσιο.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.