Ο Γιάννης Τσαρούχης δεν συμμετείχε στο μουσικό μέρος του άλμπουμ, αλλά η “συνεργασία” τους αφορά το εμβληματικό εξώφυλλο και το εσωτερικό του δίσκου.

Η Σύμπραξη των Δύο Μεγάλων:

  • Το concept: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, θέλοντας να δώσει μια ελληνική αλλά και οικουμενική διάσταση στο προφητικό αυτό άλμπουμ (βασισμένο στην Αποκάλυψη του Ιωάννη), ζήτησε από τον Τσαρούχη να συνεισφέρει εικαστικά.

  • Η παρέμβαση του Τσαρούχη: Ο μεγάλος ζωγράφος δημιούργησε μια σειρά από σχέδια και πίνακες για το άλμπουμ. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η χειρόγραφη φράση στο εσωτερικό του δίσκου: “I was, I am, I am to come”, η οποία αποδίδεται στον γραφικό χαρακτήρα του Τσαρούχη.

  • Η Σημασία: Η επιλογή του Τσαρούχη από τον Βαγγέλη δεν ήταν τυχαία. Ήθελε να παντρέψει το προοδευτικό ροκ (progressive rock) με την ελληνική βυζαντινή και λαϊκή παράδοση, κάτι που ο Τσαρούχης εξέφραζε απόλυτα.

Μερικά Trivia για το “666”:

  1. Η Ειρήνη Παπά: Εκτός από τον Τσαρούχη στο εικαστικό μέρος, στο μουσικό μέρος υπήρχε η συγκλονιστική (και αμφιλεγόμενη για την εποχή) συμμετοχή της Ειρήνης Παπά στο κομμάτι “∞” (Infinity).

  2. Η καθυστέρηση: Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 1970, αλλά η εταιρεία (Mercury) αρνήθηκε να το κυκλοφορήσει για δύο χρόνια λόγω του προκλητικού του περιεχομένου, μέχρι που τελικά βγήκε το 1972.

Σταύρος Ξενίδης: Ο πρώτος τζέντλεμαν του ελληνικού κινηματογράφουΠρόσωπα

Σταύρος Ξενίδης: Ο πρώτος τζέντλεμαν του ελληνικού κινηματογράφου

adminadminSeptember 18, 2025
Βασίλης Ψυλλάς …”Είναι πολύ όμορφο να διαμορφώνεις συνειδήσεις, να ανακατεύεις μυαλά και απόψεις για να μην «κάθονται». Να μην λιμνάζουν”

Βασίλης Ψυλλάς …”Είναι πολύ όμορφο να διαμορφώνεις συνειδήσεις, να ανακατεύεις μυαλά και απόψεις για να μην «κάθονται». Να μην λιμνάζουν”

adminadminSeptember 18, 2025
Suite au tremblement de terre, les maristes font appel à la solidarité

Suite au tremblement de terre, les maristes font appel à la solidarité

adminadminSeptember 18, 2025