Ο Κωστής Γκιμοσούλης είναι Έλληνας ποιητής και πεζογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960.Έχει στο ενεργητικό του πέντε ποητικές συλλογές και αρκετά διηγήματα και ποιήματα δημοσιευμένα σε εφημερίδες και περιοδικά. Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας.Εξέδωσε τις δύο πρώτες ποιητικές του συλλογές το 1983, και πέρασε στον πεζό λόγο το 1988.

«Η Αθήνα είναι το χωριό μου και την αγαπώ όλο και περισσότερο. Η Αθήνα είναι πολλές Αθήνες πια. Την αγαπώ με τ’ άσχημά της, τα μίζερά της, αλλά και τα όμορφά της. Για να καταλάβεις ότι είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου πρέπει ν’ απομακρυνθείς λίγο από αυτήν. Εχω γράψει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και παραμύθια. Εχω μια αδυναμία στα βιβλία “τουρλού”, δηλαδή που περιέχουν ποιήματα, πεζά και σχέδια, όπως το τελευταίο μου βιβλίο με τίτλο “Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε” (εκδ. Καστανιώτη). Δεν ξέρω να χορεύω μάμπο, αλλά θα μάθω. Οσοι χορεύουν παραμένουν πάντοτε παιδιά».
Aπόσπασμα απο συνέντευξη στην “Καθημερινή”

Mνήμες …Απόφοιτοι 1968 ΛΛΝΣΜνήμες

Mνήμες …Απόφοιτοι 1968 ΛΛΝΣ

adminadminSeptember 18, 2025
Γληνός Ανδρέας : «Οι μελέτες του ήταν προδρομικές και προγενέστερες της πρόσφατης συρροής της έρευνας στη μοριακή και κυτταρική βιολογία».Πρόσωπα

Γληνός Ανδρέας : «Οι μελέτες του ήταν προδρομικές και προγενέστερες της πρόσφατης συρροής της έρευνας στη μοριακή και κυτταρική βιολογία».

adminadminSeptember 18, 2025
Ο συν Απόφοιτος Βασίλης Παπαδόπουλος πρέσβης της Ελλάδος στην ΠορτογαλίαΝέα

Ο συν Απόφοιτος Βασίλης Παπαδόπουλος πρέσβης της Ελλάδος στην Πορτογαλία

Παναγιώτης ΜαμαλήςΠαναγιώτης ΜαμαλήςSeptember 18, 2025