Τα «άλλα, μεγαλύτερα, διαφορετικά, σημαντικότερα προβλήματα», αυτή η τόσο διαδεδομένη στάση ζωής, είναι ουκ ολίγες φορές η πηγή της αδράνειας, της οκνηρίας και της ολιγωρίας. Η σημασία αυτής της διαπίστωσης -τουλάχιστον- διπλασιάζεται, όσον αφορά στις περιπτώσεις που τα προβλήματα δεν απαιτούν κάποια τρομακτικά πολύπλοκη ή δυσεπίτευκτη λύση, αλλά μπορούν μέσω μίας σειράς συντονισμένων δράσεων και οργανωμένων προσώπων να μειωθούν, έπειτα να ελαχιστοποιηθούν και, ει δυνατόν, να εξαλειφθούν κιόλας.
Η “Φωτεινή Κυψέλη” είναι μιας μορφής πεμπτουσία της φράσης “από τη θεωρία στην πράξη”. Ο Κώστας Ζαμπέλης, απόφοιτος της Λεοντείου και γνήσιος Κυψελιώτης, αποφάσισε να βρει τον τρόπο ν’ αλλάξει προς το καλύτερο την αισθητική της περιοχής του και να της προσδώσει εντονότερο αίσθημα ασφάλειας. Η προσωπική του πρωτοβουλία με τα πολλά εξελίχθηκε, αγκάλιασε όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, καταλήγοντας να εντάξει στο ενεργητικό της μέχρι και επαγγελματίες σε θέματα φωτισμού. Άλλωστε, όπως η ίδια η ομάδα υποστηρίζει, το φως στην είσοδο μίας πολυκατοικίας σταδιακά θα γίνει φως στην είσοδο περισσότερων πολυκατοικιών, έπειτα το φως θα υπάρχει και στις βιτρίνες των μαγαζιών και ολόκληρη η περιοχή θα έχει ήδη αλλάξει.
«Θέλω φως στους δρόμους και ασφαλή πεζοδρόμια και ο φοιτητής του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ να ψάξει πάλι για σπίτι δίπλα στη σχολή του, δηλαδή στην Κυψέλη.»
Η εκστρατεία ενημέρωσης περιελάμβανε και περιλαμβάνει τόσο “κλασικούς” τρόπους, όπως είναι η διανομή φυλλαδίων, όσο και πιο σύγχρονους, δηλαδή την ιστοσελίδα www.fotinikιpseli.gr και τις αντίστοιχες σελίδας της πρωτοβουλίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο παλμαρέ της πρωτοβουλίας βρίσκονται έργα φωτισμού σε εισόδους πολυκατοικιών, σε δρόμους, εορταστικούς φωτισμούς τις περιόδους των Χριστουγέννων το 2015 και το 2016, ακόμη και σε σχολεία!
Η Ένωση Αποφοίτων στέκει εξαρχής υπερήφανος υποστηρικτής της εν λόγω προσπάθειας και εύχεται κάθε επιτυχία σε όλους τους αρωγούς της “Φωτεινής Κυψέλης”.
Βρείτε εδώ το σχετικό αφιέρωμα της Lifo.
Διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα στο The Toc.
Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο του Νίκου Βατόπουλου στην Καθημερινή.
Εδώ η σχετική δημοσίευση στο Protagon.
Για περισσότερες πληροφορίες, www.fotinikipseli.gr
Παναγιώτης-Κάρολος Άλγκινγ