O μεγάλος Έλληνας δημιουργός Γιάννης Παππάς (1913-2005) ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2002 ότι το σύνολο των έργων που βρίσκονται συγκεντρωμένα στο εργαστήριό του περιέρχεται στο Μουσείο Μπενάκη. Η δωρεά αυτή καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής παραγωγής του καλλιτέχνη από το 1930 μέχρι σήμερα.

Με στόχο να παραμείνουν τα έργα στο φυσικό τους περιβάλλον ο γιος του, Αλέκος Παππάς, δώρισε το κτήριο του εργαστηρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Το εργαστήρι, όπως επιθυμούσε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, θα παραμείνει ένας ζωντανός χώρος εργασίας για τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ ένα τμήμα του φιλοξενεί ήδη μικρή μόνιμη έκθεση ζωγραφικών έργων. Μια ελάσσων επέκταση του κτηρίου, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει με όλες τις σύγχρονες μουσειολογικές προδιαγραφές, θα εξασφαλίσει κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους και θα διευκολύνει τη ροή των επισκεπτών.

Η πολύτιμη αυτή προσφορά ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των καλλιτεχνικών αναζητήσεων στην Ελλάδα του μεσοπολέμου και των μεταπολεμικών χρόνων συνδράμει το Μουσείο Μπενάκη στην προσπάθειά του να ιστορήσει το πανόραμα της νεότερης ελληνικής δημιουργίας και να συμπληρώσει σταδιακά την παρουσίαση της πολιτιστικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Νέος διευθυντής στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ο σπουδαίος μαέστρος Λουκάς ΚαρυτινόςΠρόσωπα

Νέος διευθυντής στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ο σπουδαίος μαέστρος Λουκάς Καρυτινός

adminadminSeptember 18, 2025
Αρμόδιος Γιαννίδης: «Το νόημα της ζωής βρίσκεται στη δημιουργία και στην ισορροπία»Νέα

Αρμόδιος Γιαννίδης: «Το νόημα της ζωής βρίσκεται στη δημιουργία και στην ισορροπία»

Παναγιώτης ΜαμαλήςΠαναγιώτης ΜαμαλήςSeptember 18, 2025
Κορνήλιος Καστοριάδης πέρασε με άριστα απο τη ΛεόντειοΠρόσωπα

Κορνήλιος Καστοριάδης πέρασε με άριστα απο τη Λεόντειο

adminadminSeptember 18, 2025