Skip to main content

Μπακαλιάρος στον φούρνο α λα σισιλιάνα

Υλικά:

  • 2 φύλλα κατεψυγμένου ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου κομμένα σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 μαύρες ελιές
  • 1 φλιτζάνι καφέ κάπαρη
  • 2 ποτήρια του νερού
  • ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σ’ ένα ταψί βάζετε τις μερίδες του μπακαλιάρου. Περιχύνετε τις ντομάτες και από πάνω σκορπάτε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και το σκόρδο. Ρίχνετε την κάπαρη και τις ελιές και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό στα πιάτα με συνοδεία σαλάτας. Ένα πιάτο ό,τι πρέπει για την Κυριακή των Βαΐων. Καλή σας όρεξη!