Skip to main content

O συν Απόφοιτος Γιώργος Πίττας είναι ο εμπνευστής του «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, έχει ταξιδέψει όσο λίγοι ερευνώντας και καταγράφοντας ντόπια προϊόντα, αυθεντικές συνταγές, συναρπαστικές ιστορίες και συνήθειες του τόπου μας. Και, παρά τις όποιες αντιξοότητες, ονειρεύεται μια εθνική γαστρονομία θεμελιωμένη σε ακμαίες γαστρονομικές κοινότητες.

Τελείωσε τη Λεόντειο, σπούδασε στη σχολή Δοξιάδη και αργότερα Πολιτική Οικονομία και Κοινωνιολογία στο Παρίσι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Νέο Κατοικείν», αφιερώνοντας 20 χρόνια από τη ζωή του στο ντιζάιν και στο έπιπλο. Τίποτε από αυτά δεν προμήνυε ότι κάποια στιγμή θα ασχολείτο ενεργά με τη γαστρονομία…

http://www.kathimerini.gr/929997/gallery/gastronomos/gastronomia/giwrgos-pittas-o-kyrios-ellhniko-prwino