Η Τζούλια Γκανάσου αποφοίτησε από τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Παν/μιο της Σορβόννης και στο Παν/μιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Δευτέρα παρουσία»
-Το νέο σας βιβλίο, «Δευτέρα παρουσία», από τις εκδόσεις Καστανιώτη, έχει καταφέρει να ανοίξει έναν διάλογο για ζητήματα τα οποία απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ηταν μέσα στις προθέσεις σας να ξεκινήσετε μια αφύπνιση για όσα συμβαίνουν γύρω μας;
…Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται σε μια βομβαρδιζόμενη πόλη και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ουκρανία, στη Λωρίδα τη Γάζας και σε άλλα σημεία του πλανήτη. Πρόκειται για μια περιπέτεια επιβίωσης στις φλόγες του πολέμου, για μια ιστορία σκληρής ενηλικίωσης η οποία πραγματεύεται θέματα οικουμενικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα.


