XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Oh Captain my Captain…

Please log in or register to like posts.
News

Eτσι προσφωνούσαν οι μαθητές τον καθηγητή τους στον «κύκλο των χαμένων ποιητών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπήρξε καθηγητής του Λεοντείου Ν.Σμύρνης .
Oι μαθητές του τότε δεν ξέχασαν τον φωτισμένο φιλόλογο, Ιωάννη Λιάπη.

Τον Δάσκαλο που είχε φλόγα στα μάτια, αγάπη στην καρδιά κι όρεξη για μάθημα που δεν περιοριζόταν σε ξηρή διδασκαλία. Διαρκώςπροσπαθούσε να τους ανεβάσει, όπως λένε τα παιδιά του τότε, οι μαθητές του,… να τους αλλάξει την ψυχική τους διάθεση ,να τους εμπνεύσει πέρα και έξω από το μάθημα σε θέματα που είχαν σχέση με τη ζωή, τις αξίες και τα ιδανικά .
Κανένας από τους μαθητές του δεν μπορεί να ξεχάσει την ομιλία του τέτοιες μέρες για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Ηταν εκεί, γύρω στο 1967, όταν όλα ήταν μαύρα και κατηφή για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Ετσι σμιλεύθηκε μια σχέση ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή διαχρονική, μια σχέση εκτίμησης και αγάπης.
Εκείνος πλέον ένας σημαντικός πνευματικός Ταγός της χώρας ,Εκείνοι Λεοντιδείς με πορείες ζωής ξεχωριστές.
Τον Aναζήτησαν και τους αναζήτησε. Εδώ και χρόνια κάθε φθινόπωρο συναντιούνται. Δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή ενός μαθήματος, μιας και κάθε χρόνο ορίζεται ένα θέμα «προς συζήτηση». Είναι η κατάθεση ενός πλούτου απόψεων είναι ο θερισμός των αξιών που εκείνος έσπειρε.

Ολη αυτή η όσμωση κοινωνική και πνευματική με τα «παιδιά του», όπως τα αποκαλεί ίσως να αποτελεί για όλους ένα ελιξήριο νιότης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος ο Β΄ θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Μέλος της Ενωσης Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου και θα Του απονεμηθεί ο «Χρυσούς Σταυρός Αρετής και Ευποιίας» σε μια ειδική τελετή που θα γίνει στο ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00.

Eίναι η ελάχιστη ανταμοιβή

  • Στον άνθρωπο που δίδαξε χρόνια στους Λεοντιδείς «πώς πρέπει να σέβονται το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου».
  • Τον Άνθρωπο που σημάδεψε ανεξίτηλα με την παρουσία του ως δάσκαλος την παιδαγωγική Ιστορία της Λεοντείου. Εκείνον που υπήρξε , ένας ξεχωριστός δάσκαλος στις τότε δύσκολες εποχές, ένας δάσκαλος που ενέπνεε, και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους μαθητές του. Εκείνος με ταη σειρά του τους ανταπέδωσε την αγάπη και την εκτίμηση πλουσιοπάροχα και εξακολουθεί να το αποδεικνύει . συνεχώς.
  • Τον Άνθρωπο που η πορεία και οι πράξεις του σηματοδοτούν την αέναη αξιοπρέπεια και το σεβασμό προς το συνάνθρωπο και την Ιστορία της χώρας μας.

Οσοι μαθητές του , απόφοιτοι Λεοντιδείς και φίλοι παρευρεθούν τη Δευτέρα το βράδυ στη Λεόντειο ίσως αισθανθούν την ανάγκη να σκεφτούν και να πουν “οh Captain. my Captain”

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.