XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ενωση Αποφοίτων και Chat GPT

Please log in or register to like posts.
News
Τον Νοέμβριο του 2022, μία νέα τεχνολογική πλατφόρμα, με την ονομασία Chat GPT, παρουσιάστηκε από την εταιρία OpenAI. Τα μοντέλα αυτά εκπαιδεύονται με κείμενα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, ο αριθμός των οποίων είναι της τάξης των τρισεκατομμυρίων. Έτσι, όταν κάνεις μία ερώτηση στο Chat GPT μπορεί να παράγει την αντίστοιχη απάντηση, ακόμη και να χρησιμοποιεί συλλογισμούς που «έμαθε» μέσα από τα τρισεκατομμύρια κείμενα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι απαντήσεις που δίνουν τα μοντέλα τύπου GPT δεν είναι κατ’ ανάγκη συρραφή φράσεων που «αντιγράφουν» από υπάρχοντα συναφή κείμενα αλλά παράγουν και νέο κείμενο. Κατασκευάστηκε, δηλαδή, μηχανή που να δημιουργεί νέα γνώση; Έπεσε και το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης νοημοσύνης;…ένας προβληματισμός που τέθηκε χθές σε μαθητές του Σχολείου μας.
Μια εξαιρετική παρουσίαση συζήτηση απο τον συν Αποφοιτο Yiannis Vlassopoulos …στους μαθητές του Σχολείου που αποφοιτησε.
Οι απόφοιτοι έχουν τη διάθεση σε συνεργασία με την Ενωση Αποφοίτων να επιστρέψουν στις ρίζες και να στηρίξουν τη νέα γενια.

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.