XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Άγγελος Προεστός, ο απόφοιτος καλλιτέχνης που ζωγράφισε τον τοίχο του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων

Please log in or register to like posts.
News

Ο Άγγελος Προεστός δημιούργησε το νέο έργο του σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας

Τελευταία όλο και περισσότεροι διευθυντές σχολικών μονάδων επιτρέπουν σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στα προαύλια των σχολείων. Πριν λίγο καιρό είχαμε δει το έργο του Φίκου στο 58ο δημοτικό σχολείο στον Κολωνό.

Τώρα, ένα καινούριο έργο από τον Άγγελο Προεστό δημιουργήθηκε στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου του Λεοντείου Λυκείου Πατησίων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Two», έργο το οποίο ακολουθεί το «One» όπως είχε αναφέρει πριν λίγο καιρό στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο LIFO.gr ο Άγγελος Προεστός.   Γράφει για το «Two» στο site του: «Από τη μια μεριά γωνίες. Από την άλλη καμπύλες. Σου κάνει η μια μεριά πιο “αυστηρή”, η άλλη πιο “απαλή” ; Και όμως. Είναι τα ίδια χρώματα. Και τα δυο μέσα σε γραμμές, έξω από γραμμές. Και τα δυο να διασχίζουν – το κάθε ένα από τη μεριά του- αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό πλακόστρωτο. Πάνω στην ίδια γη, αυτής της πανέμορφης χώρας, κάτω από αυτόν τον γεμάτο με όλα τα μπλε ουρανό. Να φωτίζονται από τον ίδιο ήλιο. Και οι 2. Γιατί είναι το ίδιο. Απλά τα χρώματα τους έχουν άλλες αναλογίες..”   Ένα έργο αφιερωμένο σε όλους όσους βλέπουν τα ίδια “χρώματα” στον άλλον. Και σε όσους θέλουν να μάθουν να τα “βλέπουν”. Και δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερο μέρος, από τον εσωτερικό χώρο ενός δημοτικού σχολείου.

Με κάθε σεβασμό, ευχαριστώ τη Δ/νση της Λεοντείου Σχολής στα Πατήσια, που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε τη χαρά να προσθέσω λίγο παραπάνω χρώμα, στον κόσμο των παιδιών. Και ελπίζω και “Χρώμα” για όλα τα “Παιδιά” που θα το δουν. Είτε από εδώ, είτε από κοντά.»

 

Συνέντευξη στη lifo

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.