XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Απόφοιτοι Κωνσταντακόπουλοι: “Δεν εξηγείται αλλιώς, μάλλον οι επιχειρήσεις «τρέχουν» στο DNA της οικογένειας Κωνσταντακοπούλου…”

Please log in or register to like posts.
News

Τα αδέλφια Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος  κυριαρχούν σε στεριά (ο ένας) και θάλασσα (ο άλλος), οδηγώντας τις επιχειρήσεις τους από επιτυχία σε επιτυχία.

Από τη μία, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος «τρέχει» πολύ καλά το τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino στη Μεσσηνία, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία ξενοδοχείατης χώρας μας, προσφέροντας τεράστια οφέλη σε ολόκληρο τον νομό Μεσσηνίας, που χάρη στο Costa Navarino έχει αναδειχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, χάρη και στην επένδυση του Costa Navarino, είναι πλέον το τρίτο ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ευρώπης – σε αυτό έχει διαδραματίσει βέβαια σπουδαίο ρόλο και προσωπικά ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, που ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της Aegean Airlines.

Όμως ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος δεν επαναπαύεται στις δάφνες του και αναζητά τρόπους να επεκταθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία του με τον τουρκικό όμιλο Dogus Holdings για την απόκτηση του ξενοδοχείου Athens Hilton από την Ιονική Ξενοδοχειακή, θυγατρική της Alpha Bank. Η κοινοπραξία Κωνσταντακόπουλου-Dogus έχει πάρει τα «κλειδιά» του Hilton, για την αξιοποίηση του οποίου έχουν ήδη εκπονηθεί φιλόδοξα σχέδια.

 

Όταν ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, αποφάσισε το 2006 να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, ο ίδιος όμως δεν ανησυχούσε καθόλου για την Costamare Shipping. Η ναυτιλιακή εταιρεία, που ίδρυσε, βρισκόταν ήδη σε καλά χέρια, του πρωτότοκου γιου του Κωνσταντίνου. «Η νέα γενιά είναι ακόμα καλύτερη από την δική μας» έλεγε, σε όσους διατύπωναν φόβους για το μέλλον της Costamare, εννοώντας όμως και τα άλλα δύο παιδιά του, Αχιλλέα και Χρήστο.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Costamare και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αποδείχθηκε ικανότατος συνεχιστής της θαλάσσιας αυτοκρατορίας. Ο Κων/νος Κωνσταντακόπουλος ήταν ο πολύτιμος βοηθός του πατέρα του στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες για την επιστροφή του “Liberty» στην Ελλάδα, ενώ έχει επωμιστεί την συνέχιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων της Helmepa Junior, που δημιούργησε ο πατέρας του και είναι το «παρακλάδι» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, συγκαταλέγεται μεταξύ των 100 ισχυρότερων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η επιτυχία της Costamare αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου, στον οποίο συνεργάτες αλλά και αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι, όπως και ο πατέρας του, είναι μετρ των διαπραγματεύσεων, αλλά και θιασώτης του «ομαδικού παιχνιδιού», γι’ αυτό και περιστοιχίζεται από μια δυνατή ομάδα

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.