XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Ο Απόφοιτος Βαγγέλης Γκιζελής με την εταιρία του απο το μέλλον κατακτά τον κόσμο

Please log in or register to like posts.
News

Η Gizelis είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, που όχι μόνο προμηθεύει τις εγχώριες βιομηχανίες, αλλά αυτήν την στιγμή έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Τα ασανσέρ που χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα αυτοκίνητα, τα τρένα που παίρνουμε για να πάμε στη δουλειά μας, τα αεροπλάνα όλα αυτά έχουν μικρά ή μεγαλύτερα εξαρτήματα που κόβονται σε χιλιάδες κομμάτια από ειδικές μηχανές. Μηχανές που, με τη βοήθεια ενσωματωμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ρυθμίζονται ώστε να κόβουν και να στρεβλώνουν τη λαμαρίνα  στο σχήμα ακριβώς που επιθυμεί η βιομηχανία που τη χρησιμοποιεί. Μηχανές που αποτελούν πρακτικά την ραχοκοκαλιά της βαριάς βιομηχανίας. Χωρίς αυτές, κάποτε τα εξαρτήματα κατασκευάζονταν στο χέρι –μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα.

Μιλάμε, λοιπόν, για ένα κλάδο που αποτελεί βαριά βιομηχανία και που απευθύνεται στη βαριά βιομηχανία. H Γκιζελής A.E. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν μισό αιώνα στο Σχηματάρι Bιοωτίας. O πατέρας του σημερινού επικεφαλής, Σταμάτης, άρχισε να φτιάχνει πρέσες για τις λαμαρίνες. Ήρθε αντιμέτωπος με την ξενομανία της εποχής, καθώς τότε όλοι ήθελαν εξοπλισμό από το εξωτερικό, αλλά κατάφερε να επιβιώσει. H αλλαγή σελίδας και η «εκτόξευση» ήρθε όταν μπήκε στη δουλειά ο γιος του Απόφοιτος Βαγγέλης Γκιζελής, στο τέλος της δεκαετίας του ’90.

Ήταν εκείνος που επένδυσε σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα, περνώντας από τις μηχανικές πρέσες και ψαλίδια στα πλήρως αυτόματα και ελεγχόμενα από κομπιούτερ. Bάζει, δηλαδή, την πρώτη ύλη και παραδίδει ένα ολοκληρωμένο εξειδικευμένο μηχάνημα. Σταθμός σε αυτή την πορεία, η στρατηγική συνεργασία με την γερμανική Boschert που αρχικά του εμπιστεύτηκε την αποκλειστική αντιπροσωπεία και μετά έφτιαχνε εξοπλισμό για λογαριασμό του.

Έτσι, «γεννήθηκε» η Gizelis Boschert, -οι Γερμανοί συμμετέχουν με 20%-, που αντλεί το 85% του τζίρου της από εξαγωγές μηχανών «made in Σχηματάρι».

Στο πελατολόγιο της ελληνικής εταιρίας φιγουράρουν μέχρι και αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Audi και η Volkswagen, που χρησιμοποιούν τα μηχανήματά της για τα πρωτότυπα «κομμάτια» τους. Tο 2011 και ενώ η Eλλάδα βυθιζόταν στην ύφεση, ο Βαγγέλης Γκιζελής έκανε ένα ακόμη βήμα. H ρομποτική ήταν «γνώριμος χώρος» για αυτόν και τότε αποφάσισε να την μετεξελίξει από εσωτερική δραστηριότητα, στην ξεχωριστή Gizelis Robotics. Έτσι έγινε η μοναδική στην Eλλάδα και από τις ελάχιστες στην Eυρώπη εταιρίες που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο του αυτοματισμού με τη χρήση ρομπότ.

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;