XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Δέμος Δημήτρης: Ο οραματιστής στο χώρο του φαρμάκου

Please log in or register to like posts.
News

Στην Ελλάδα της κρίσης, της αποβιομηχάνισης και της ατελείωτης «δίψας» για νέες επενδύσεις, η «είδηση» της δημιουργίας ενός καινούργιου εργοστασίου μόνο θετικής υποδοχής μπορεί να τύχει. «Σταθμός» η Τρίπολη και επενδυτής η φαρμακευτική εταιρεία DEΜΟ. Η «δουλειά» θα έχει τελειώσει το 2018 και εντάσσεται στο επενδυτικό πλάνο ύψους 35 εκατ. ευρώ που έχει εκπονήσει η εταιρεία…

Ο Δημήτρης Δέμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει πτυχίο Χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος ΜΒΑ στα Οικονομικά από το Fordham University της Νέας Υόρκης. Παράλληλα αλλά και μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στην οικογενειακή επιχείρηση Demo A.B.E.Ε.-Φαρμακευτική Βιομηχανία, εφαρμόζοντας στην πράξη το επιχειρηματικό του όραμα. Η DEMO είναι μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, με ένα κύκλο εργασιών 136 εκατ. ευρώ (12 εκατ. ευρώ το 1999) και εγκαταστάσεις παραγωγής που διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, έκτασης 45.000 τμ..

Σήμερα, ο Δημήτρης Δέμος είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος της DEMO Α.Ε., καθώς και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Η εστίασή του ήταν και παραμένει η επένδυση σε εξαγωγική δραστηριότητα, γι΄ αυτό και η DEMO επενδύει σήμερα στην κυκλοφορία των προϊόντων της σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία διαθέτει πάνω από 1.500 προϊόντα που έχουν άδεια κυκλοφορίας και 200 προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Για το Δημήτρη Δέμο οι επενδύσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας δεν αφορούν μόνο την οριζόντια ανάπτυξη με παρουσία σε άλλες χώρες, αλλά και την κάθετη ανάπτυξη, την είσοδο δηλαδή της DEMO σε νέες αγορές στις χώρες όπου υπάρχει ήδη εμπορική δραστηριότητα.

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;