XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Απόφοιτοι των Λεοντείων Λυκείων φοιτούν σε ξένα πανεπιστήμια

Please log in or register to like posts.
News

Νέοι Λεοντιδείς σε σπουδές στο εξωτερικό

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι Απόφοιτοι των Λεοντείων Λυκείων συχνά διαπρέπουν και στο εξωτερικό. Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε, ως συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας μας, να σας γνωρίσουμε τη Σιακκή Μαρί-Λουίζ και τη Σκούρτη Αδαμαντία, οι οποίες έγιναν δεκτές στο Lancaster University (Media and Cultural Studies) και στο Université de Lille 2 (Droit et Santé) αντίστοιχα.

Τι σε έκανε να αποφασίσεις να κάνεις αίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Σιακκή Μαρί-Λουίζ: “Η απόφασή μου ήταν συνδυασμός αρκετών παραγόντων. Αρχικά, πάντα σκεφτόμουν να σπουδάσω κάποια στιγμή στο εξωτερικό, καθώς πιστεύω πως η οργάνωση των πανεπιστημίων και το ευρύτερο περιβάλλον οδηγούν στην κατάλληλη προετοιμασία για μία μεταγενέστερη επαγγελματική ενασχόληση. Ο πατέρας μου είχε επίσης κάνει μεταπτυχιακά στην Αγγλία, οπότε είχα αρκετές πληροφορίες για το τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι συγκεκριμένοι χώροι. Στη συνέχεια, σίγουρα με επηρέασε το γεγονός πως η ανεργία αποτελεί σοβαρό φαινόμενο στη σημερινή Ελλάδα. Επέλεξα, λοιπόν, να σπουδάσω έξω για να νιώθω πιο σίγουρη για το μέλλον μου τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε βιοτικό επίπεδο.”

Σκούρτη Αδαμαντία: “Ήθελα να έχω περισσότερες επιλογές για τις προπτυχιακές μου σπουδές.”

Πώς πιστεύεις ότι η Λεόντειος Σχολή σε βοήθησε να γίνεις δεκτή σε καταξιωμένα προπτυχιακά προγράμματα;

Σιακκή Μαρί-Λουίζ: “Η Λεόντειος Σχολή, όπως και κάθε καταξιωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δίνει τις σωστές βάσεις ώστε ο μαθητής να εξελιχθεί μέσω μαθημάτων αλλά και αξιών. Το σχολείο μου με βοήθησε στην εκμάθηση της οργάνωσης και της επιμελούς δουλειάς και μου μετέδωσε γνώσεις, οι οποίες συνεχίζουν να εμφανίζονται μπροστά μου στο πλαίσιο ενός ξένου πανεπιστημίου.”

Σκούρτη Αδαμαντία: “Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας ήταν σίγουρα το πιο αναγκαίο εφόδιο για τις σπουδές μου.”

Τα νέα αυτά μέλη της ΕΑΛΛ αποτελούν δύο από τα πολλά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι τα Μαριανά σχολεία έχουν έναν διεθνή προσανατολισμό και ότι οι Απόφοιτοί μας βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στους νέους απόφοιτους!

Παναγιώτης Πολίτης-Λάμπρου

φωτο: Aρχείο Ενωσης Αποφοίτων  souvenir 1938

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.