XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Η Ελληνική κρίση: Κρίση στην Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή κρίση;

Please log in or register to like posts.
News

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει συζήτηση σχετικά με την ελληνική κρίση και την Ευρώπη στο Auditorium Theo Angelopoulos τη Τρίτη 6 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Όπως η ημερίδα στο Παρίσι, έτσι και η στρογγυλή τράπεζα στην Αθήνα θα αποδεσμευθεί από τις συνήθεις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές αναλύσεις της ελληνικής κρίσης, στην οποία θα προσδώσει θεσμικές, πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές διαστάσεις.

Το γεωγραφικό πεδίο ανάλυσης θα διευρυνθεί και στα εκτός Ελλάδος ζητήματα, ώστε να αναδειχθούν οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στην ελληνική εσωτερική σκηνή, στους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και το μεσογειακό και βαλκανικό γεωπολιτικό πλαίσιο. Η διεπιστημονική αυτή προσέγγιση θα αναζητήσει καταρχάς στοιχεία για να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν οι Έλληνες σήμερα, 37 χρόνια μετά από την είσοδο της χώρας τους στην ΕΟΚ. Αποσκοπεί επίσης να συμβάλλει στη συζήτηση για την Ευρώπη.

Συμμετέχουν:
Απόστολος Δοξιάδης, συγγραφέας

Christian Lequesne, Sciences Po-CERI, πρώην διευθυντής του CERI

Pierre Mirel, πρώην διευθυντής επιφορτισμένος με τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής ερευνών της ΔιαΝΕΟσις

Γιώργος Πρεβελάκης, Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne (Paris 1) και CERI

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Σαράφογλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει μετάφραση.

 

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.