XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Please log in or register to like posts.
News

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ…
Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2018

υποψήφιοι έως τώρα 5 Λεοντιδείς…σε διάφορες κατηγορίες.

Βάγια Αυγή. κατηγορία Ελληνική παιδική Λογοτεχνία
Γκανάσου Τζούλια. κατηγορία Ελληνικό Διήγημα
Καλεώδη Μαρίνα.κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας
Τσεκούρας Θοδωρής.κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία
Χουρμουζιάδης Στέλιος. κατηγορία Σύγχρονη Ελληνική ποίηση

Στηρίζουμε με την ψήφο μας τη συμμετοχή τους.
Τους αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Η Λεόντειος ήταν πάντα ένα Σχολείο με ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα. Από τις αρχές του 20 αιώνα υπήρχαν εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί φωτογραφίας, ζωγραφικής, σπάνιες διαλέξεις με υπέροχους ομιλητές, η Λεόντειος υπήρξε το Σχολείο που η παιδεία ο πολιτισμός της καθημερινότητας και η καινοτομία  ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης των Λεοντιδέων.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα θρανία της Λεοντείου πέρασαν ο Χατζηκυριάκος Γκίκας, ο Ανδρέας Βουρλούμης, ο Δημήτρης Χαρισιάδης, ο Κοσμάς Ξενάκης, ο Αντώνης Απέργης, ο Μίμης Πλέσσας, o Bαγγέλης Παπαθανασίου ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Θοδωρής Πανταλέων, ο Αποστολος Γιαγιάνος, ο Σταύρος Ξενίδης, ο Μηνάς Χατζησάββας ο Γιάννης Παππάς, Δημήτρης Μαυρίκιος, Περικλής Χούρσογλου, Γιάννης Ευθυμιάδης…κατάλογος ατελείωτος.

Αναφέρω μόνο κάποιους από αυτούς, που η αναζήτηση μας στα souvenir και στα έντυπα της εποχής τους ανέφεραν σαν βραβευθέντες σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις της Λεοντείου.

Γιατί το μεγάλο προτέρημα του Σχολείου μας ήταν και νομίζω παραμένει ότι αναδείκνυε και αναδεικνύει το ταλέντο των μαθητών του όσο παραμένουν στα σπλάχνα του.

Οι Freres δημοσίευσαν την πρώτη ποιητική συλλογή ως μαθητή του Αντώνη Φωστιέρη, πρότειναν τον 16χρονο Αντώνη Απεργη στη Σχολή Καλών Τεχνών, εντόπισαν τη μουσική ιδιοφυία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο Χαρισιάδης  έπαιρνε βραβεία σε διαγωνισμούς φωτογραφίας, ο Βουρλούμης έκανε σκηνικά των παραστάσεων…

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο…η βράβευση της Μαρίας Φίλη ως η νέα ποιήτρια της χρονιάς πριν δυο χρόνια, η βράβευση της Μαρίλυ Νίκα σε παγκόσμιο επίπεδο ως “Γυναίκα της χρονιάς” πριν λίγες μέρες  για την προσφορά της στη τεχνολογία, η υποψηφιότητα του Παναγή Χρυσοβέργη στο Event Photography Awards…

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…ότι Λεοντιδείς είναι πίσω από την ίδρυση των Γιατρών χωρίς Σύνορα ,την ίδρυση της Green peace, ότι είναι ιθύνοντες στη Διεθνή Αμνηστία, και τα Δικαιώματα του Πολίτη… Λεοντιδείς σε διάφορους χώρους κοινωνικής παρέμβασης .

Οπως είπε ένας Απόφοιτος εμείς ποτέ δε διεκδικήσαμε να κυβερνήσουμε αυτό τον τόπο αλλά να ξέρουν ότι υπάρχουμε και ειμαστε διαφορετικοί…κρύβουμε μια ιδιαίτερη αξία.

Μαμαλής Παναγιώτης

 

 

 

 

Στηρίξτε την Ένωση Αποφοίτων

με την εγγραφή και τη συνδρομή σας

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.