XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Mια ιστορική συνεργασία… Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου & ΝΒΑ Basketball School!

Please log in or register to like posts.
News

Η Λεόντειος ήταν το πρώτο Σχολείο στην Ελλάδα που ενσωμάτωσε στις αθλητικές του δραστηριότητες το Μπάσκετ, λίγο αργότερα ακολούθησε το Κολέγιο Αθηνών. Έχουν καταγραφεί οι πρώτοι, τότε, μεταξύ τους αγώνες με νικητές τους τότε Λεοντιδείς. Η Λεόντειος καθιέρωσε στα τέλη του ’50 στην Ελλάδα τις μπασκέτες με πλαστικά ταμπλώ και η πρώτη ομάδα, τότε, που φόρεσε τα ειδικά αθλητικά παπούτσια μπάσκετ -δώρο των Freres από τη Γαλλία- ήταν αυτή της Λεοντείου. Το πρώτο κλειστό γυμναστήριο και γήπεδο μπάσκετ στην Ελλάδα  ήταν αυτό του ΛΛΠ στις αρχές του “60”  χώρος προπόνησης και της τότε ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, που είχε ως προπονητή τον μετέπειτα γυμναστή και προπονητή του σχολείου μας κύριο Αποστολίδη.

Τα χρόνια περνούν, οι αγάπες μένουν… η ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ αποτελεί συνεχώς ένα φυτώριο μπασκετικών ταλέντων.

Η Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου θέλοντας να δώσει στους μικρούς Λεοντιδείς, αλλά και στα παιδιά των αποφοίτων μιαν άλλη προοπτική ήρθε σε επαφή με τον μεγαλύτερο φορέα μπάσκετ ΝΒΑ και τον στην Ελλάδα εκπρόσωπο του NBA Basketball School Camp Greece . https://www.nbabasketballschool.gr/el/news

Το NBA Basketball School είναι ένα δίκτυο προγραμμάτων ανάπτυξης μπάσκετ σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 6-18 ετών. Το πρόγραμμα του NBA Basketball School έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους παίκτες, τους γονείς, τους προπονητές και τους οργανισμούς να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία της προόδου και της βελτίωσης των νεαρών αθλητών. Έχει αναπτυχθεί από την ελίτ ομάδα ανάπτυξης του NBA σε συνεργασία με ενεργούς και πρώην προπονητές NBA, πρώην παίκτες του ΝΒΑ και ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών. Το πρόγραμμα παρέχει ασκήσεις εντός γηπέδου, ασκήσεις δύναμης και φυσικής κατάστασης, και εκπαίδευση μπάσκετ για νέους αθλητές ηλικίας 6-18 ετών, ενώ εφαρμόζεται από εγχώριους προπονητές που συνεργάζονται απευθείας με το εξειδικευμένο προσωπικό του ΝΒΑ ανά τον κόσμο.


Oι εγγεγραμμένοι στην Ένωση Απόφοιτοι θα έχουν το δικαίωμα έκπτωσης για  τα παιδιά τους που θα εγγραφούν στο camp. Η προσφορά επεκτείνεται !!! Παρέχεται 10% έκπτωση σε όλο το community της Λεοντείου (Μαθητές, Αποφοίτους και Προσωπικό) για το NBA Basketball School Camp Greece.

Για να ολοκληρωθεί η έκπτωση: Πατώντας εδώ για την εγγραφή στο camp, συμπληρώνετε τα στοιχεία και στο τρίτο βήμα της εγγραφής, στο πεδίο “voucher” γράφετε “NBALEONTEIOS“, πατάτε «έλεγχος» και η έκπτωση θα περαστεί αυτόματα στην τελική τιμή.


Το πρόγραμμα του NBA θα αποτελείται από δύο περιόδους, 02-06 Ιουλίου και 09-13 Ιουλίου.

“Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία μας, με το ΝΒΑ. Ως Πρεσβευτής του ΝΒΑ σκοπός μου είναι να παρακινήσω τους νέους να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να τους εμπνεύσω να μάθουν, να παίξουν και να απολαύσουν το παιχνίδι. Ενισχύοντας την παρουσία του ΝΒΑ στην Ελλάδα και την Ευρώπη, βασική μου επιδίωξη είναι να χτιστούν οι απαραίτητες γέφυρες μέσω των δραστηριοτήτων μας για τη νέα γενιά αθλητών και φιλάθλων. Είναι τιμή μου να συμμετέχω στις προσπάθειες του ΝΒΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ διεθνώς και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική του να εργαστώ για το σκοπό αυτό.Όραμά μας είναι να αναπτύξουμε το παιχνίδι, να εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά μια νοοτροπία προσέγγισης προσανατολισμένη στο ΝΒΑ και να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του ΝΒΑ και των μελλοντικών γενιών αθλητών και φιλάθλων στην Ελλάδα.” δήλωσε ο Ευθύμης Ρεντζιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Fourteen Prο.

 

 

https://nbaacademy.nba.com/nba-basketball-school/

 

 

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;