XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Eνας Απόφοιτος… στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας

Please log in or register to like posts.
News

Για τέταρτη συνεχή φορά εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διευθυντών Επικοινωνίας (EACD – European Association of Communication Directors) ο Απόφοιτος Γιάννης Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.).

Η Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα κατά τις προηγούμενες ημέρες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Επικοινωνίας (European Communication Summit 2018) εκλέγοντας νέο Πρόεδρο, τον κ. Hans Koeleman, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Royal KPN N.V. στη θέση του ιδρυτικού (επίτιμου πλέον) Προέδρου Herbert Heitmann, με σταδιοδρομία σε παγκόσμιους ομίλους όπως SAP, Shell και Bayer.

H EACD συγκεντρώνει στους κόλπους της σημαίνοντα διευθυντικά στελέχη επικοινωνίας των γνωστότερων διεθνών και ευρωπαϊκών ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ευρώπη.

Κατά τη διαδρομή του εντός της Ένωσης, ο κ. Φρέρης υπήρξε συντονιστής της στην Ελλάδα από το 2008, ιδρυτής και πρώτος επικεφαλής του τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της EACD σε κεντρικό επίπεδο και εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. της το 2012.

Είναι μέλος της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης της VINCI CONCESSIONS, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων από το 2010 ως το 2017.

ο Γιάννης Φρέρης  πέρασε τα στάδια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λεόντειο Λύκειο της Νέας Σμύρνης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι (Université Paris 1 – Panthéon – Sorbonne) λαμβάνοντας πτυχιακούς τίτλους στο Διεθνές Δίκαιο (Licence) και το Δημόσιο Δίκαιο (Maîtrise), καθώς και μεταπτυχιακό (DEA) στις Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική & Διπλωματία.
Μετά το πέρας των σπουδών του και την άσκησή του στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ανέλαβε τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών & Πολιτικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) υπό την προεδρία της Λούκας Κατσέλη 1994-1995). Κατόπιν Εργάσθηκε ως σύμβουλος στην εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων PLANET A.E. από το 1997 ως το 1999, οπότε και ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Επικοινωνίας & Νομικών Υποθέσεων στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΕΦΥΡΑ, κατασκευαστική κοινοπραξία της Ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, θέση που διατήρησε και μετά την ολοκλήρωση του Έργου, ανήκοντας πλέον στο δυναμικό της παραχωρησιούχου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και έχοντας από το 2009 καθήκοντα Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

Πηγή: Newmoney.gr

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.