XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Οι Απόφοιτοι πρωτοστατούν…Esports

Please log in or register to like posts.
News

Σε μια περίοδο που τα πάντα αλλάζουν…

Είναι γεγονός πως τις τελευταίες δεκαετίες τα παιδιά της γενιάς «Ζ» αλλά και στατιστικά μεγαλύτερες ηλικίες έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών αφιερώνει αρκετές ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Η επιστημονική & εκπαιδευτική κοινότητα ενώ στην αρχή παρατηρούσε αυτό το φαινόμενο με ανησυχία και προβληματισμό, αντιλαμβανόμενη πως δεν πρόκειται απλώς για μια μόδα αλλά για μια νέα πραγματικότητα, έχει αρχίσει πλέον να στρέφει τους προβολείς της στη διερεύνηση και ανάδειξη του θετικού αντικτύπου που έχει η ενασχόληση των παιδιών με το gaming, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Είναι πάμπολλες οι έρευνες, οι οποίες μιλούν για τη συμβολή του gaming στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως: λογική, μνήμη, αντίληψη, επίλυση προβλημάτων, ομαδικότητα, χωρικό προσανατολισμό, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη και πολλές άλλες.
Ακαδημαϊκές δομές παγκοσμίως, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πολύπλευρης ανάπτυξης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών, υποστηρίζουν και ενισχύουν την ενασχόληση τους με τα Esports & το gaming. Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού, στις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα, προσφέρουν υποτροφίες χιλιάδων δολαρίων σε επιτυχημένους gamers, ενώ οι «ομάδες» και τα «πρωταθλήματα» σε κολεγιακό επίπεδο αναπτύσσονται με γεωμετρική πρόοδο.

Τα Esports, δεδομένης της συνεχούς ανοδικής τους τάσης, δημιουργούν νέα πεδία σπουδών και αποτελούν ευκαιρία επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εξέλιξης σε διάφορους τομείς. Πίσω από ένα παιχνίδι έχουμε ειδικότητες, όπως σχεδιαστές χαρακτήρων, περιβάλλοντος, πολλών δημιουργικών στοιχείων και τη μοντελοποίησή τους, προγραμματιστές πλαισίου και ήχου, σχεδιαστές, συγγραφείς. Ταυτόχρονα, πίσω από ένα πρωτάθλημα, εκτός των βασικών πρωταγωνιστών που είναι οι gamers και οι coaches, συναντάμε event planners, scouts, managers, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων, δημοσιογράφους και αναλυτές.

Ο κόσμος των  Esports είναι μία γιγάντια αγορά. Ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μονοπάτια σταδιοδρομίας, έχουν επενδύσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, όπως οι Mark Cuban, Tim Robbins, Michael Jordan και εταιρίες όπως η Microsoft και η Amazon με πλατφόρμες όπως το Twitch και το Xbox Game Pass Ultimate. Σύμφωνα με αναφορές από την Electronic Sports League, το 2018 είχαν αναρτηθεί 2.000 θέσεις εργασίας σε ομάδες με πολύ καλές αμοιβές.
Πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία υιοθέτησε τη στρατηγική του ομίλου Savvy Gaming, επενδύοντας 37 δις δολάρια για την ίδρυση 250 gaming εταιρειών στο Βασίλειο και στοχεύοντας σε 39.000 θέσεις εργασίας.

Η ενημέρωση, η επικαιροποίηση των γνώσεων, μας αφορά όλους, ειδικά όταν πρόκειται και για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών μας η το μέλλον τους.
Ανοικτή πρόσκληση προς Ολους τους Συν Αποφοίτους και τα παιδιά τους.

https://www.youtube.com/live/v-fxCrZU-Lk?feature=share

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.