XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Παναγιώτης Καλαντζόπουλος “Την μόρφωσή μου την πήρα από καθολικούς μοναχούς των Μαριανών Αδελφών”

Please log in or register to like posts.
News

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών που έχουν “ντύσει” ιστορίες για το γυαλί και το πανί, κατάφερε να μπει στην ουσία της μελωδικής μουσικής και εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και μεγάλωσε σ’ ένα ρετιρέ πίσω από τον Παναθηναϊκό, σπούδασε μουσική στο Λονδίνο από το 1975 έως το 1980, στο Guildhall School for Music and Drama, και μετά στην Ecole Normale de Musique στο Παρίσι. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα συνεργάστηκε ως μουσικός με τον Μάνο Χατζιδάκι και ως ενορχηστρωτής στην δισκογραφία. Από το 1986 γράφει μουσική για τον κινηματογράφο, για τηλεοπτικές σειρές, για θεατρικές παραστάσεις και για ντοκιμαντέρ. Το 2003 ίδρυσε με την Eυανθία Ρεμπούτσικα την ανεξάρτητη δισκογραφική Cantini. Ζει στην Αγία Παρασκευή με την Ευανθία και τα παιδιά τους Ραχήλ και Παύλο.

Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του, έχοντας γράψει μερικά από τα πιο μεστά κομμάτια της εποχής, από τη δεκατία του ’90 έως σήμερα, κυκλοφόρησε τη νέα του δισκογραφική πρόταση με τίτλο Το Τέλειο Έγκλημα.
Στο νέο αυτό CD ο δημιουργός μας παρουσιάζει 11 καινούργια τραγούδια και 3 ορχηστρικά, «τραγωδίες για γέλια και για κλάματα. Τραγωδίες που έγιναν τραγούδια».

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.