XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Παιδαγωγικό Συμπόσιο: Διημερίδα για το σχολείο του μέλλοντος

Please log in or register to like posts.
News

Παιδαγωγικό Συμπόσιο με θέμα «Αξίες, Πρακτικές, Προοπτική για ένα Σχολείο του Μέλλοντος» διοργανώνεται σε ένα διήμερο με δράσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μοιρασμένο ανάμεσα στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών και τη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης για να δώσει βήμα στη Μαριανή Παιδαγωγική αλλά και να αποτελέσει αφορμή συνάντησης Λεοντιδέων και μη.

Πρόκειται για μία δράση που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2018 και, συγκεκριμένα, για τις 19 και 20 Ιανουαρίου. Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η ιδέα, τι περιλαμβάνει και πού αποσκοπεί; Ο κ. Ν. Νούλας απαντά εκ μέρους της επιτροπής των δύο σχολείων…

Θέλοντας να ορίσει το πλαίσιο αυτού του Συμποσίου αναφέρει πως πρόκειται για μία από τις τελευταίες εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την ίδρυση του Μαριανού Τάγματος: «Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ωστόσο μία τέτοια δράση αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων». Επισημαίνεται, μάλιστα, πως το Παιδαγωγικό Συμπόσιο θα είναι ΑΝΟΙΧΤΟ, δίνοντας την ευκαιρία και σε εμάς τους αποφοίτους αλλά και σε ανθρώπους εκτός των Λεοντείων να παρακολουθήσουν.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας έχει προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στη Λεόντειο Πατησίων. Την αρχική εισήγηση θα πραγματοποιήσει ένας frère από την Ισπανία, ενώ θα ακολουθήσει Στρογγυλή Τράπεζα (ανοιχτή συζήτηση) με θέμα «Χριστιανική Παιδαγωγική: πραγματικότητα, προοπτικές και προκλήσεις για το μέλλον». Σε αυτή θα συμμετέχουν άνθρωποι από το χώρο της εκκλησίας αλλά και επιστήμονες- καθηγητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικό δρώμενο, το οποίο θα παρουσιάσει ομάδα του σχολείου.

Αντίστοιχα, η δεύτερη μέρα του Συμποσίου θα φιλοξενηθεί στους χώρους της Λεοντείου Νέας Σμύρνης. Καλεσμένοι αυτή τη φορά θα είναι άνθρωποι που σχετίζονται με το χώρο της Παιδαγωγικής, όχι μόνο της Μαριανής αλλά και άλλων, καθώς σκοπός είναι η ευρύτητα. Έτσι, για περίπου δύο ώρες θα δίνεται η ευκαιρία στους παρευρισκομένους να παρακολουθούν τα διαφορετικά ateliers. Στη συνέχεια, θα υπάρξει μία ακόμα Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα την «Εκπαίδευση ως φορέα διαμόρφωσης της κοινωνίας του μέλλοντος» και συμμετέχοντες ανθρώπους του πνεύματος. Ένα μουσικό δρώμενο από την ομάδα της Λεοντείου Νέας Σμύρνης θα κλείσει ευχάριστα το διήμερο.

Όλα τα παραπάνω (συζήτηση πάνω σε επίκαιρα και ενδιαφέροντα ζητήματα, μουσική) σε συνδυασμό με τον ανοιχτό μπουφέ που δε θα λείπει καμία από τις δύο ημέρες καθιστούν τη δράση αυτή ένα πραγματικό συμπόσιο κι όχι ένα απλό συνέδριο για εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ο στόχος της εκδήλωσης συνοψίζεται στα εξής λόγια: «Με το να είναι κανείς ανοιχτός, δίνεται βήμα ώστε να ακουστούν ποικίλες απόψεις και αποδεικνύεται πως η Μαριανή Παιδαγωγική είναι σύγχρονη, είναι ανοιχτή και έχει διαχρονική αξία».

Συναπόφοιτοι, ας γιορτάσουμε μαζί τα 200 χρόνια της Μαριανής Παιδαγωγικής, σε ένα ευχάριστο κλίμα ζεστασιάς και διαλόγου

Σειτανίδου Τζωρτζίνα-Πολίτης Πάνος

Σου αρέσει αυτό το άρθρο, κανε μας like!

Please log in or register to like posts.