XΟΡΗΓΟΣ whitetip

Απόφοιτός μας Πρόεδρος και CEO στην Mercedes-Benz Κορέας!

Please log in or register to like posts.
News

Έχει κατακτήσει επαγγελματικά ήδη τρεις ηπείρους, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Τον εμπιστεύτηκε ο γερμανικός κολοσσός Mercedes-Benz, που με τη σειρά του είναι κομμάτι της Daimler AG. Από την Ελλάδα έφυγε για τη Βραζιλία το 2009 και από εκεί, έχοντας πετύχει ξανά, ετοίμασε τις βαλίτσες του για την Κορέα το 2015.

Ο απόφοιτός μας, Δημήτρης Ψυλλάκης, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes στην Κορέα!

Είναι η ανταμοιβή του για την εξαιρετική του πορεία στη δύσκολη αγορά της Βραζιλίας, διότι κατάφερε εντός λίγων ετών να τριπλασιάσει (!) τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κι εκεί, βέβαια, κατέκτησε τελικά τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, έχοντας ξεκινήσει ως Γεν. Διευθυντής Επιβατηγών για όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στη Βραζιλία, πληροφοριακά, υπάρχει η γραμμή παραγωγής της C Class της Mercedes, καθώς και της GLA. Ακόμη, ο Δημήτρης ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε για να μπουν στο πρόγραμμα οι αγώνες πίστας με τις CLA 45 AMG.

Στην Κορέα, η κορυφή στις πωλήσεις εισαγόμενων αυτοκινήτων ανήκε για κάτι παραπάνω από μία δεκαετία σε έναν άλλο γερμανικό κολοσσό της πολυτέλειας, τη BMW.

Με τον Δημήτρη Ψυλλάκη, όμως, στο τιμόνι, η BMW εκθρονίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Στη θέση της στρογγυλοκάθεται εδώ και δύο χρόνια -ποιος άλλος;- η Mercedes. Και με μία διαφορά σημαντική, που δε φαίνεται ότι μπορεί να καλυφθεί άμεσα.

Στην επέτειο των 50 ετών από το ξεκίνημα της Mercedes-AMG που έγινε στο Daesun Flour Mills στη Σεούλ, ο Δημήτρης Ψυλλάκης ανακοίνωσε κι επίσημα την τεράστια αύξηση στις πωλήσεις. Η Κορέα αποτελεί την πέμπτη μεγαλύτερα αγορά παγκοσμίως για την Mercedes Benz.

Η συμφωνία με την Samsung Construction & Trading αποτέλεσε τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια μίας σύγχρονης και τεχνικής πίστας αγώνων στην Κορέα, που απέχει περί τα 45 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σεούλ.

Έτσι, λοιπόν, θα δημιουργηθεί η πρώτη πίστα AMG στον κόσμο και, όπως δήλωσε ο Δημ. Ψυλλάκης, αναμένεται όλο και περισσότερα αυτοκίνητα της Mercedes να είναι εξοπλισμένα με προϊόντα του ομίλου Samsung, ιδιαίτερα, δε, μετά και την εξαγορά της εταιρείας Harman από την κορεατική εταιρεία.

Σε ποιους άρεσε το άρθρο;